Vi alla har dem ibland – pormaskar! De dyker upp på väl valda ställen i ansiktet och ter sig som små svarta hatobjekt, till bredden fyllda i vad som verkar vara varenda por du har i ansiktet. Men vi har ett plättlätt lösning på hur du enklast kan vinka adjö till varenda pormask du har i sikte!

 

Lösningen på problemet är enkel men genial, så som vi gillar det! Så följ nedanstående steg och bli alldeles ren och fräsch!
STEG 1 Det enda du gör är att tvätta ansiktet med en oljebaserad rengöring och ljummet vatten, det här mjukar upp huden och öppnar upp porerna! Massera gärna huden lite extra!

Tips på oljebaserade rengöringar:
Juice Beauty Stem Cellular Cleansing Oil >>>
Moonsun Cleansing Oil >>>
Marina Miracle Sweet & Creamy Oil Cleanser >>>

STEG 2 Därefter torkar du dig med en ren handduk och slänger snabbt (innan porerna hinner dra ihop sig) på en härlig lermask! Naturligt funkar bäst efter den naturliga oljerengöring du nyss använde.

Tips på lermasker:
Madara Ultra Purifying Mud Mask >>>
Dr. Hauschka Clarifying Clay Mask >>>
Loelle Rhassoullera Eko >>>

STEG 3 Låt masken verka i 10-15 min eller vad som står på förpackningen.

STEG 4 Nu sköljer du av masken och tvättar ansiktet igen med samma rengöring som du nyss använde. Det som händer är att du vid första tvätten öppnar upp porerna, masken verkar sedan genom att dra ut de små pormaskarna ur huden då lermasken är extraherande! När du sedan tvättar dig med oljan igen följer de små pormaskarna med ut i avloppsvattnet.
Skulle du ha några små svarta porer kvar kan du försiktigt försöka trycka runtom den för att se om den lossnar, men tryck absolut inte hårt! Då riskerar du att en inflammation skapas, då blir poren fylld med var och töjs vilket bara resulterar i en töjd por som i framtiden rymmer ännu mer talg och i värsta fall ett fult ärr – big no no! Har du några rackare kvar är det bättre att du upprepar behandlingen igen dagen därpå, upprepa tills du är nöjd med resultatet! Som sagt: Plättlätt!

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>