Yin Your Skin, designat av finska författaren och skönhetsexperten Katja Kokko, är ett skönhetskoncept baserat på koreansk hudvård, Gua sha-tekniker, Yin Yoga-meditation samt ljudläkning. Konceptet kombinerar visdom och effektivitet från gamla traditioner med en mix av en modern wellnessupplevelse. Katja Kokko har inspirerat kvinnor till naturlig skönhet och holistiskt välbefinnande i över två decennier med sin utbildning i kosmetik, makeup och produktutveckling inom naturlig kosmetika. Katja har även bred kunskap inom ansikts-gua sha.

katja-kokkoVi fick möjligheten att ställa några frågor till Katja om hennes varumärke, hur hon kom i kontakt med gua sha och vilka fördelar som finns med Yin Your Skins jaderoller.

Hur kommer det sig att du startade ditt varumärke? Finns det någon inspiration bakom det?
Mitt mål är att lära och inspirera människor om holistiska skönhetsmetoder. I början var inte min avsikt att sälja verktyg, bara att lära ut metoden i kursen. Men jag insåg att om jag säljer kursen behöver människor verktyg, så jag bestämde mig för att göra några verktyg för kursen. Jag vill verkligen att människor ska lära sig hur man använder dom! Jag vill att de ska använda dom och känna till rätt teknik. Du kan inte lära dig metoden genom att läsa eller titta på bilderna, du behöver verkligen se den antingen live eller från videon, så du kan lära dig den. Genom att behandla ditt ansikte med gua sha, behandlar du hela kroppen och nervsystemet, så att din hud och vävnader och kropp kan läka sig inifrån. Detta händer genom bindevävnadsnätverket som påverkar allt i vår kropp och även i vårt sinne. Så det är inspiration bakom linjen: att gå djupare än ytan på huden. För att komma åt dermis, bindväven, fascian och kärnan.

Jade-industrin kan ju vara rätt smutsig – hur ser du på det? Hur tillverkas Yin Your Skins jadeverktyg?
Yin Your Skin-verktygen är tillverkade av Xiuyan-jade från Xiuyan-staden i Liaoning-provinsen, Kina och jag har certifiering av identifiering för varje verktyg om deras ursprung. Jag har fått en rapport om arbetsförhållandena i gruvorna och sett bilder och videor från fabriken som gör mina verktyg. Jag har också fått en rapport om arbetsförhållandena i fabriken och hur anställda skyddas till exempel från damm. Jag har också en detaljerad rapport om miljöeffekterna av gruvbrytning av jade och åtgärder som måste göras för att säkerställa hållbarheten för jade och natur, växter, jord etc. Jag har sett bilder om dessa åtgärder och hur naturen repareras för att stödja hållbarheten. Så långt jag har kunnat så har jag säkerställt att alla aspekter med mina verktyg tas hand om.


Att utföra gua sha-massage hemma är enkelt! Nedan ser du Yin Your Skins produkter som du kan använda för att utföra en gua sha-massage:

 

Yin Your Skin Guasha stenYin Your skin Gua sha-sten hjälper att släta ut rynkor, framhäver ansiktskonturer och väcker det naturliga lystret i din hud. Stenen är tillverkad av jadesten och är anpassad för behandling i ansiktet. Denna sten rengör toxiner och slaggprodukter ur kroppen och är toppen för sinnet och vid stress.

Köp Yin Your Skin Gua-sha-sten för 378 kr här! >>>

 

 

 

 

 

Gua sha sked Yin Your SkinYin Your Skin Gua sha-sked är perfekt för behandling av ansiktet, halsen och huden runt ögonen. Är du svullen och vill aktivera din lymfcirkulation? Då är denna sked för dig. Verktyget är toppen att ha på svullna ögon. Passar dig med känslig hud.

Köp Yin Your Skin Gua-sha-sked för 539 kr här! >>>

 

 

 

 

 

Yin Your Skin JaderollerYin Your Skin Gua-sha Jaderoller gör din hud mer klar och minskar svullnader. Piggarna på verktyget används för behandling av ansikte, hals, nacke och dekolletage för att effektivisera blodcirkulationen, boosta kollagenproduktionen och förbättra absorptionen av dina skönhetsprodukter. Jaderoller med piggar är snäppet effektivare än den släta jaderollern och rekommenderas inte till känslig hud.

Köp Yin Your Skin Gua-sha Jaderoller för 269 kr här! >>>

 

 

 

 

 

Yin Your Skin Gua sha kamYin Your Skin Gua-sha-kam är topprodukten bland gua sha-verktygen då den lämpar sig för behandling av hela kroppen – från topp till tå – ansikte, kroppen och hårbotten. Kammen, med hjälp av sin U-formade ände, är perfekt för käklinjen, kindbenen, nacken och halsen. Den långa sidan av skrapan kan användas för behandling av dekolletaget, ansiktet och kroppen.

Köp Yin Your Skin Gua-sha-kam här för 324 kr! >>>

 

 

 

 

Tänk på att gua sha-verktyget tillverkas av natursten, och därför är varje verktyg unikt och färgerna kan variera.

Klicka här för att se alla Yin Your Skins produkter! >>>

Läs mer:
Hannahs guide om hur du gör en gua sha-ritual! >>>