Mogen hud – i vilken ålder får man mogen hud? Det är naturligtvis individuellt men generellt räknas mogen hud från 40 år och uppåt. Här är tre saker som händer när huden åldras:

Cellförnyelsen blir långsammare

Fina linjer uppstår och ärr tar längre tid på sig att blekna. Genom att använda produkter med retinol kan du ge cellförnyelsen en skjuts. Retinol ökar kollagenproduktionen och minskar pigmentering och melasma. Växtbaserade retinolet – bakuchiol – är ett snällt alternativ till den konventionella och orsakar inte den irritation och torrhet som uppstår annars.

Mindre spänst

Huden blir mindre elastisk vilket leder till att rynkor uppstår och huden blir slappare. Hudvård med uppstramande ingredienser, som rosolja, samt fuktboostande ingredienser hjälper till att öka elasticiteten i huden.

Ökad känslighet

När du blir äldre kan huden bli känsligare. Byt till hudvårdsprodukter som är anpassade för både känslig och mogen hud, så får du hudvård som jobbar mot ålderstecken samtidigt som huden hålls lugn.

More-serien från Maria Åkerberg består av uppstramande produkter för mogen och känslig hud:

Maria Akerberg-hudvard-face-lotion-more.jpgMaria Akerberg-hudvard-face-lotion-more.jpg

 

Maria Åkerberg Face Lotion More – prisvinnande ansiktskräm för mogen hud

Krämen återger huden dess elasticitet och spänst. Extrakt från rödklöver som innehåller isoflavoner, som återger den åldrande huden dess elasticitet, spänst och normaliserar fuktbalansen. Gurkörtsolja, nyponfröolja samt de eteriska oljorna ros otto, patcholiolja och bergamottolja medverkar till den regenererande effekten.

Köp här för 449 kr >>

 

 

 

Maria-Akerberg-night-cream-more-100ml

 

Maria Åkerberg Night Cream More – näringsrik, utslätande kräm för natten
En fuktbevarande nattkräm för mogen hud, extremt näringsrik och motverkar synliga ålderstecken och ger ett utslätande resultat. Nattkrämen innehåller rapsolja och havtornsolja som är rik på både antioxidanter och C-vitamin, som hjälper huden att stärka upp sin skyddsbarriär under natten. Fräsch doft av de eteriska oljorna från apelsin, ros och mynta.

Klicka hem här för 499 kr >>

 

 

Maria-Akerberg-Royal-Facial-Oil-More

 

Maria Åkerberg Royal Facial Oil More – utslätande ansiktsolja

Utslätande och fuktighetsbevarande ansiktsolja som ökar cellernas syreupptagning och förbättrar motståndskraften. Den passar en mogen och känslig hud samt även för rosacea och hud med ytliga blodkärl. Gurkörtsolja, jojobaolja och nyponfröolja samt eterisk olja från rosblad, ökar elasticiteten och fukthalten i huden.

Handla hem här för 349 kr >>

 

 

 

Mer läsning om mogen hud:

Mogen hy – hitta rätt hudvård för dig