Att få en mjuk och silkeslen hud kräver en kombination av rätt hudvårdsrutin, hälsosamma vanor och en medveten livsstil. Huden är vårt största organ. Ta hand om den som om det vore ditt hjärta.
Här är fem steg som kan hjälpa dig att få den hud du drömmer om:

 

Rengöring: Ett grundläggande steg för att uppnå mjuk hud är att rengöra den ordentligt. Använd en mild rengöringsprodukt som passar din hudtyp för att avlägsna smuts, olja och makeup.

Exfoliering: Exfoliering är viktig för att avlägsna döda hudceller och främja cellförnyelse. Använd en mild exfolierande produkt några gånger i veckan för att förbättra hudens struktur och ge den en fräsch lyster.

 

 

 

 

Återfukta: Återfukta din hud regelbundet för att bibehålla dess elasticitet och mjukhet. Välj en fuktgivande kräm eller lotion som passar din hudtyp. Produkter med ingredienser som hyaluronsyra, glycerin och vitamin E kan hjälpa till att hålla huden fuktig och smidig.

Balanserad kost: En hälsosam kost spelar en viktig roll för hudens mående. Ät en varierad kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och proteinkällor. Omega-3-fettsyror från fisk, valnötter och linfrö kan också bidra till att bibehålla hudens elasticitet.

Sömn och stress: En god natts sömn är avgörande för att främja hudens återhämtning och förnyelse. Stress kan också påverka hudens hälsa negativt. Hitta sätt att hantera stress, såsom meditation, yoga eller promenader, för att främja en sund och strålande hud.

 

 

Genom att följa dessa steg och skapa en konsekvent hudvårdsrutin kan du hjälpa din hud att behålla sin mjukhet och ungdomliga lyster. Var medveten om din hudtyp och anpassa dina produkter och rutiner efter dess specifika behov.

Vi önskar dig en fin hudvårdsvinter!

 

 

Några tips från redaktionen

Wild Rose Body Polish från Neal’s Yard Remedies är en skonsam och  väldoftande kroppspeeling med krossade ekologiska nyponfrön som förnyar, mjukgör och ger huden lyster. Den krämiga exfolieringen avlägsnar döda hudceller och förbereder den att ta emot den föjande Wild Rose kroppsoljan eller body lotionen.

Köp den här

 

 

 

 

 

 

 

 

madara hydra soft body lotionMadara Hydra Soft Body Lotion är en kroppslotion som återfuktar på djupet och gör huden silkeslen. Hyaluronsyra, antioxidantrik alchemilla och hudidentiska återfuktare låser in fukt och fuktar uttorkad hud från topp till tå. Huden blir mjuk och len!

Body lotionen doftar vita blommor som påminner om varma sommardagar på frodiga vilda ängar.

Köp den här

 

 

Hagi Natural Body Oil Bali Holiday är en noga utvald blandning av vegetabiliska oljor som ger huden ett optimalt skydd och fin näring. Oljan doftar härligt av söt citrusdoft av citrongräs, kryddig salvia, grundande cederträ, fruktig grapefrukt och ljuvlig vanilj. Oljan är så pass rik att den går utmärkt att massera med och doften gör massagen extra härlig och avslappnande.

Köp den här

 

Har du några frågor om naturligt hudvård?
Maila dina frågor direkt till kundservice@naturligtsnygg.se.