Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här gången ställer vi frågor till vår nya bloggare Åsa Waak i artikelserien vi kallar ”Min skönhet”. Åsa är kostrådgivare, KBT-coach och inspirerar till bättre hälsa i bloggen här på Naturligt Snygg  – klick! – och är ett stort fan av bra och lyxig hudvård. 

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

– I min sminkväskan finns det alltid en fransböjare från Suratt och ett läppglans.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

– Den dagliga skönhetsrutinen går fort, då jag väljer bra och effektiva skönhetsprodukter.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?

– Mitt knep är att se till att öka blodcirkulationen i ansiktet varje dag genom massage och min Gua Sha, ett verktyg i jade som jag använder ca en minut morgon och kväll. Ger huden en otrolig glow och hjälper till att hålla lymfan i bra trim. Det här med Gua Sha- användningen har gjort underverk med min hy. Den och att jag dricker minst en grön juice varje dag. Klorofyllen har en otroligt renande effekt på huden.

 

När känner du dig som allra snyggast?

– När jag är utsövd! Sömnen är otroligt viktig för hela min balans och den prioriterar jag verkligen!

 

Vilka är dina favoritmärken?

– Är en stor fan av Tata Harper och Bamford’s hudvård. Sen har jag nyligen testat Elemis nya superfood-serie som jobbar mycket på hudbarriären. Ansiktsoljan är underbar i serien. Nu står Juice Beauty på min hylla! Aha-peelingen är helt magiskt bra och serumet är som att hälla på Glow och vitaminer på huden.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

– Vill inte vara utan min Gua Sha en endaste dag faktiskt!

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– Slarvet med solskydd under det glada 80-talet förstås!

 

Vad lägger du fokus på i din make up?

– Alltid en glossig och glowig hud.

 

Vad är skönhetslyx för dig?

– Skönhetslyx för mig är att prioritera upp bra rutiner för både in och utsidan. Bra mat, vettiga kosttillskott och en massa gröna juicer.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?

– Gillar Gwyneth Paltrow och hennes medvetenhet och utstrålning. Hon är en bra och inspirerande förebild. Gillar också att hänga på Nadine Baggott’s You Tube kanal och lära mig massor! Klok och påläst kvinna.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?

– Bästa tricket för att känna sig lyxig och flärdig är med en härlig doft tycker jag. Just nu använder jag Le Labo Another 13. En fantastisk doft som jag är så nöjd med.

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– När jag på allvar för ca fem år sedan började med att dricka min juicer varje dag, det var då som jag verkligen insåg sambandet mellan det vi äter och hudhälsan. Ser direkt på min hud i dag om jag slarvar med mina gröna juicer. Jag är också en storkonsument av bra vegetabiliska fetter. Och naturligtvis så äter jag kollagen!

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

– Ja, absolut det är numera en självklarhet för mig. Nu finns ju helt otroliga skönhetsprodukter som är ekologiska. Tänk Tata Harper, Bamford eller Neal’s Yard…. mmm vilka supermärken!

 

Läs mer: 

• Vad är egentligen en gua sha?