Är du en av dem som inte upptäckt den fantastiska menskoppen ännu? Vad tråkigt i så fall, men då har vi glada nyheter! Här serverar vi dig 8 anledningar till varför en menskopp borde vara en självklarhet för alla kvinnor. För sanningen är att det faktiskt bara finns fördelar. Läs igenom listan nedan så kommer du nog inse att det är dags med en menskopp även för dig!

1. Förhindrar torrhet och irritation
Istället för att du ska använda en tampong som absorberar mensen (och massa andra kroppsvätskor som du vill ha kvar för återfuktning och balans) så fångar koppen helt naturligt upp den istället.

2. Inget läckage eller dålig lukt
Menskoppen kommer i olika storlekar, den ena passar för yngre personer eller personer som inte fött barn. Koppen töms med jämna (eller ojämna) mellanrum utifrån hur kraftig mens du har. Mensen stannar i kroppen tills du tömmer koppen vilket gör att den aldrig kommer i kontakt med luft – som i annat fall kan resultera i dålig lukt.

3. Lätt att alltid ha med
Den här lilla rackaren kan du förvara i en liten tygpåse i din väska eller necessär så att du alltid har den med dig! Det gör att du aldrig kommer stå utan mensskydd och gräma dig över hur, när och var du ska hinna springa till en affär för att stoppa flödet.

4. Mindre påverkan på plånbok
Du kommer ganska snabbt inse hur mycket pengar du sparar på att investera i en menskopp. Den engångskostnaden kommer du ganska snabbt upp i när du börjar räkna på de utlägg du tidigare haft en gång i månaden och inser hur få månader det tar att komma upp i samma kostnad… Onödigt!

5. Miljösynpunkt rätt skött håller en menskopp i tio år
Hurra, precis som alla typer av engångsartiklar är det såklart smartare att ha något som håller i längden. Om du sköter din menskopp rätt så håller den i tio år! Du kan ju fundera på hur många bindor och tamponger du under 10 år skulle ha använt och som du med en menskopp istället kan bespara att påfresta miljön med… Svindlande eller hur?
 
6. Engagera dina knipmuskler
Spontana knipövningar är kanske inget du utför dagligen? Kroppen mår ju väldigt bra av det och med menskoppen så kommer du faktiskt att göra dem helt automatiskt! När du sätter i din menskopp så kommer kroppen och dina inre muskler automatiskt jobba för att menskoppen ska hamna på plats – vips har du aktiverat dina knipmuskler.

7. Du behöver inte vara oroa dig för kemikalier och gifter
Dina slemhinnor ska såklart inte utsättas för massa onödiga kemikalier eller ämnen som vanliga tamponger och bindor kan innehålla. Genom att använda en naturlig menskopp som är tillverkad i medicinskt silikon så undviker du detta! Den är mjuk, följsam och formar sig efter dig. Den kommer inte att påverka dina inre pH-värden på det sätt som en tampong gör.

8. Du kan röra dig fritt – ingen risk för läckage
Menskoppen sitter på plats och håller tätt tack vare ett lätt vakuum. Det gör att du både kommer att kunna sova och sporta obehindrat, koppen ramlar inte ut!

Köp din egen menskopp här >>>

Läs också:
Guide: Menskopp, så funkar den!
Jag har börjat med menskopp!


Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>