Varje dag innebär en ny chans att göra något som får dig att må bättre! Här listar vi 5 saker du kan göra redan i dag för din hälsa: 

drick vatten

Fukta dig från insidan.

Visst vet du att man bör dricka vatten varje dag, men ibland är det svårt att få in rutinen. Börja varje dag med ett glas vatten, eller en kopp varmt te eller citronvatten, redan innan frukost. Ställ sen en flaska på skrivbordet på jobbet, eller se till att dricka vatten till lunchen. Håller du dig fuktad på insidan blir huden och magen glad.

Lämna mobilen utanför sovrummet.

Du kommer att sova bättre, somna snabbare och få mer ro om du väljer att ladda din mobil i köket istället för i sovrummet. Många använder mobilen som väckarklocka, och det kan vara svårt att motstå att bara ta en sista koll på instagram eller Facebook innan man somnar. Men flera studier visar att mobilen stör din nattsömn.

Rör på dig. 

Nä, det betyder inte att du måste boka in dig på ett tufft spinningpass eller springa en mil, det betyder bara att all rörelse under dagen är bra. Om det bara är en promenad till affären, en extra tur till kontorsförrådet, eller en cykeltur till jobbet. Alla kroppens celler blir glada av att få röra på sig – även hudcellerna!

Lägg till grönsaker till varje måltid.

Får vi fresta med en tomat på frukostmackan, en grönsallad som tillbehör till lunchen eller varför inte en helt vegetarisk middag? Tänk på att få i dig många olika grönsaker, tänk färgstark mångfald och tänk på regnbågen! När du matar dina celler med näringstäta grönsaker jobbar de bättre.

Gör något som gör dig – och andra glada!

Unna dig själv att hitta på något roligt, något som gör dig glad. Och passa på att göra någon annan glad också! En paus från alla måsten och alla stress är minst lika viktig som hälsosam mat eller motion. Ta ett glas vin, kolla in en ny serie på Netflix, ring din bästis eller köp en present till dig eller någon du älskar!