Längtar du efter lite lugn och ro i din garderob och efter mer hållbara plagg som håller länge? Katarina Waldenström, grundare av hållbara klädmärket Kwoshare delar med sig av sina bästa tips.

En hållbar garderob med rymd, utan kaos och där enbart plagg som du gillar och trivs i har sitt bo. En hållbar basgarderob som ger tid och lust i livets olika sammanhang. Visst är det möjligt!

– Jag tror att många kvinnor upplever en stor stress när de tittar in i sin garderob. Och så behöver det inte alls vara, säger Katarina Waldenström, skapare av Kwoshare, ett hållbart klädmärke.

Hon tipsar:

– Satsa på plagg som känns bra på huden, som är mjuka och som inte skapar stress och som inte är ”slit- och släng”. Basen är viktig och om du har mjuka plagg som du kan ha vid alla tillfällen så har du kommit långt, säger Katarina.

Ett annat tips är att satsa på smarta material som håller länge, till exempel merinoull, bomull och silke.

– Försök att hålla dig till få färger i garderoben, då kan du lätt kombinera dina olika plagg. Har du plagg i olika material men i samma färg så får du en mjuk känsla och ser samtidigt stylish ut, säger Katarina.

blue_velour

Vanda Pullover + Valerie Byxa i mörkblå velour = BFF Pack. 

 

Nu har du möjlighet att köpa Kwoshares smarta pack med olika plagg till ett förmånligt pris. Något som också kan hjälpa dig bygga en ny hållbar bas i din garderob.

• BFF Pack: Vanda Pullover i velour + Valerie Byxa i velour finns i färgerna svart och mörkblå. Det kostar normalt 1 400 kronor och med promokoden BFF i Kwoshares webbshop får du istället betala 1 100 kronor. (Se bilden ovan).

klader kwoshare set

Från vänster; Yoga Pack, Lounge Pack och City Pack. Travel Pack ser du på bilden högst upp. 

 

Dessutom får alla Naturligt Snyggs läsare 10 % rabatt på följande pack från Kwoshare:

• Yoga Pack: Venice Legging + Vera Tank + Vita Wrap, 1 500 kronor.

• Lounge Pack: Vilma Dance Pant + Vanessa Long Sleeve, 1 150 kronor.

• City Pack: Vilma Dance Pant + Wide Long Sleeve, 1 250 kronor.

• Travel Pack: Vilma Dance Pant + Vera Tank + Vita Wrap, 1600 kronor.

 

Dessa plagg finns i färgerna svart, mörkgrått och snow. Använd promokoden: Naturligt Snygg och få 10% rabatt på dessa pack.

 

Katarina Waldenström

Katarinas 10 steg till en hållbar garderob:

• Tänk över vilket liv du lever. Vad för slags kläder behöver du egentligen? ”Om du jobbar hemifrån och helst klär dig i sportiga och bekväma plagg – investera inte i ännu en finklänning. Satsa i stället på ett par sköna leggings och en omlottkofta.”

• Ägna dig själv och din garderob lite tankemöda. Tänk efter vilka färger du passar i. Vilka material trivs du i? ”Alla vet vad de känner sig finast i. När det gäller färg har vi ofta intuitivt hittat de färger vi gillar. Är det svart, ja men fortsätt med det.”

• Gör en rejäl garderobsrensning. Sälj, ge bort till vänner, skänk till välgörenhet. Fundera på vad som passar in i ditt liv, det du aldrig använder kan du sortera bort. ”En rensning handlar om att skapa ro, och tar bort stress. Om alla din kläder ligger ihopklämda i garderoben tappar de också sitt värde, de känns inte så exklusiva. När du skapar utrymme hittar du de plagg du istället vill använda. ”

• Tänk Bas. ”I min basgarderob finns snygga jeans, vit skjorta, en tunika, några t-shirts och sneakers. Undvik reakap i form av udda plagg, förse dig med basplagg som du använder istället. ”

• Undvik tröstshopping och att stresshandla. Fundera på varför du handlar. ”Syna varje plagg i sömmarna. Behöver du verkligen det här plagget? Tänk efter – det tjänar både plånboken och miljön på.”

• Bygg en helhet. Se till att kläderna hänger ihop. Att kombinationsmöjligheterna är många. Tänk husbygge och byggstensprincipen. ”En bra grund är ett måste, senare kan du jobba med detaljer”.

• Köp på nätet. Handla i lugn och ro och skicka tillbaka det du inte vill ha. ”Tänk också på tiden du sparar när du inte springer runt på stan. Den tiden kan du ägna åt familj, träning eller annat du behöver tid till.”

• Tänk långsiktigt och hållbart. Vägra följa med i de stora varumärkenas nycker. Många varumärken släpper upp till sex kollektioner per år, kedjorna lanserar nyheter varje vecka. ”Det är vårsäsong hit och pre-season dit. Försök skapa ett lugn i modehetsen.”

• Köp second hand. Här finns många fynd att göra och att satsa på pre-owned är en vinst också för miljön.

• Ingen oreda i garderoben. Kläder som får utrymme och tas om hand känns mer utvalda och lyxiga. ”Du ser också alla dina plagg på ett bättre sätt.”

Här hittar du Kwoshares kläder.