Många av oss har hört talas om syror inom hudvård och förkortningar som AHA, BHA och PHA kan vara förvirrande. Här tar vi en närmare titt på hur dessa syror fungerar och vilka skillnader som gör dem unika när det kommer till att vårda och förbättra hudens hälsa.

Hur fungerar syror i hudvård & vad är de bra för?

AHA (Alfa Hydroxisyror):

Hur de fungerar: AHA-syror, såsom glykolsyra och mjölksyra, exfolierar hudens yta genom att lösa upp döda hudceller. Detta resulterar i en jämnare hudton och en ökad lyster.

Bäst för: AHA-syror är särskilt effektiva för att behandla solskador, fina linjer och ojämn hudton.

BHA (Beta Hydroxisyror):

Hur de fungerar: BHA-syror, såsom salicylsyra, tränger djupare in i porerna och löser upp fett och talg. Det är därför idealiskt för personer med fet eller acne-benägen hud.

Bäst för: BHA-syror är effektiva vid behandling av akne och orenheter samt för att minska inflammation.

PHA (Poly Hydroxisyror):

Hur de fungerar: PHA-syror, som glukonolakton och laktobionisk syra, är mildare än AHA och BHA och fungerar genom att exfoliera hudens yta och samtidigt erbjuda fuktgivande egenskaper. De är därför lämpliga för känsligare hudtyper.

Bäst för: PHA-syror är bra för de med känslig hud eller de som är nya på syrabehandlingar. De kan också hjälpa till att förbättra hudens textur och minska synliga tecken på åldrande.

Skillnader & Kombinationer:

AHA och BHA fokuserar på exfoliering och djuprengöring, medan PHA erbjuder en mildare exfoliering.

Kombinera olika syror kan ge synergistiska effekter. Till exempel kan en ansiktsmask innehålla både AHA och BHA för att adressera olika hudproblem samtidigt.

Använd alltid solskydd, särskilt när du använder syror, för att skydda din hud från ökad känslighet för solen.

Att förstå hur AHA, BHA och PHA-syror fungerar på huden kan hjälpa dig att göra informerade val när det gäller din hudvårdsrutin. Oavsett vilken typ av syra du väljer är det viktigt att lyssna på din hud och anpassa behandlingen efter dess behov.

 

Tips på hudvård med syror:

Klicka på bilden för att komma till produkten

Produktbild

Produktbild

Produktbild

Produktbild

 

 

Kom ihåg att du alltid kan skriva till vår Skönhetspanel om du har frågor om hudvård, hårvård, makeup, styling eller din gröna skönhetsdetox. Välkommen att mejla dina frågor till:
kundservice@naturligtsnygg.se.