Bästa produkter för lockigt hår 2021. Lockigt hår – en dröm eller förbannelse? Ni som vet, ni vet, men med rätt produkter och rätt vård kan det helt klart bli en dröm!

Ett tunt lockigt hår behöver produkter som inte tynger ner och ett tjockt lockigt hår kanske behöver mer definition. Ibland behöver håret fukt och ibland protein, tillsätter du mer protein i ett hår som redan är proteinrikt så blir det torrt och frissigt. Och tillför du för mycket fukt till ett hår som redan har tillräckligt med så blir det tungt och lockarna orkar inte hålla sig definierade. Det är en balansgång och ibland kan det ta ett tag innan man hittar rätt produkter för just dina lockar. Tänk på att använda produkter utan sulfater, parabener och silikoner för att inte torka ut håret och få beläggningar.

Gör ett proteintest: Lägg ett hårstrå i ett glas med vatten – om strået sjunker så är det skadat och behöver repareras, men om det flyter så är strået i bra skick.

Tips på hårvårdsrutin för lockigt hår:

Vi har tagit fram en guide med olika produkter för lockigt hår, förhoppningsvis hittar du något för dig och dina lockar!

Schampo för lockigt hår:

Bruns schampo nr 02
Hårtyp: Alla Egenskap: Fukt Veganvänlig: Ja
Ett fuktgivande schampo som är uppskattat av många som har hår med struktur. Det skapar fyllighet i håret och reparerar friss och ger extra fukt till lockigt hår. Schampot vårdar håret från hårbotten ända ut i topparna! Finns även i en behändig resestorlek.

Köp här för 295 kronor >>>

 

Less is more schampo mallowsmooth
Hårtyp: Tjockt, skadat Egenskap: Fukt, protein Veganvänlig: Ja
Ett intensivt fuktgivande schampo för tjockt, skadat hår. Innehåller bland annat ärtprotein som hjälper till att stärka håret och malva som åtefuktar och gör håret mjukt. Även denna finns i resestorlek!

Köp hör för 255 kronor >>>

 

Rahua hydration schampo
Hårtyp: Torrt, skadat Egenskap: Fukt Veganvänlig: Ja
Ett schampo för torrt och skadat hår som behöver extra mycket återfuktning och glans. Plantbaserat komplex med oljor och proteinbindande socker. Doftar fruktigt av passionsfrukt och mango.

Köp här för 399 kronor >>>

 

John masters zink&sage schampo&conditioner
Hårtyp: Alla Egenskap: Vårdande Veganvänlig: Ja
Ett schampo kombinerat med balsam som är extra bra för torrt hår och fet hårbotten. Zink och salvia vårdar naturligt och ger balans. Veteproteinbalsam gör håret glansigt och hanterbart.

Köp här för 390 kronor >>>

Balsam, inpackning och styling för lockigt hår:

Styling-balsam-inpackning-lockigt.jpg

 

John masters organics fro dry hair lavender och avocado
Hårtyp: Torrt Egenskap: Fukt, antifrizz Veganvänlig: Ja
En riktig fuktgivare för dig med torrt hår. Ger en bra antifrizz och kan användas som dagligt balsam eller som en hårkur när hårets känns torrt och livlöst. Köp här för 410 kronor >>>

 

Bruns Balsam nr 03
Hårtyp: Tunt (Skandinaviskt) Egenskap: Stadga Veganvänlig: Ja
Ett balsam som ger stadga och volym. Fungerar bra på skandinaviskt hår som har en tendens att vara tunt och lite flygigt.
Köp här för 295 kronor >>>

 

Bruns Hårmask nr 22
Hårtyp: Torrt, skadat Egenskap: Fukt Veganvänlig: Ja
Tjock fuktgivande hårmask som är djupverkande och reparerar torrt skadat hår. En stor favorit hos många, oavsett struktur på hår!
Köp här för 349 kronor >>>

 

Bruns Hårsuffle nr 14
Hårtyp: Alla Egenskap: Värmeskydd Veganvänlig: Nej, biprodukt från silke
En favorit med två användningsområden. Denna suffle fungerar både som leave-in och stylingprodukt med värmeskydd. Den innehåller protein för dig som behöver det. Ger mediumstadga till lockarna, volym och fyllighet. Passar även tunt hår som lätt tyngs ner.
Köp här för 279 kronor >>>

 

Rahua Control Cream Curl Styler
Hårtyp: Alla Egenskap: Vårdar Veganvänlig: Ja
En stylingkräm för dig med lockigt hår eller självfall. Den ger håret glans och definierar lockarna samtidigt som den vårdar håret.
Köp här för 399 kronor >>>

 

Less is more Tangerine Curl Balm
Hårtyp: Tunt (skandinaviskt) Egenskap: Värmeskydd Veganvänlig: Ja
En leave-in kräm passar tunt skandinaviskt hår då den inte tynger ner. Fungerar både som styling och värmeskydd.
Köp här för 265 kronor >>>

 

Blev du nyfiken på Hårsufflén från Bruns? Här är en video som beskriver produkten och hur du använder:

 

Mer läsning om lockigt hår:

Superkitet från Less is More för lockigt hår!