Entreprenören Katarina Waldenström har skapat hållbara kläder under eget namn tidigare, men nu har varumärket förvandlats till KWOSHARE, ett namn som börjar med hennes initialer, innefattar orden woman och share.

 

– Jag vill skapa kläder som är mindful, som håller länge och som är tidlösa. Du ska få den ultimata basgarderoben som är rofylld, feminin och modern, säger Katarina Waldenström (till höger i bild ovan.)

 

I nya varumärket finns också en tydlig feministisk idé, det handlar om att stötta kvinnor på olika sätt. Dels vill man skapa utrymme för kvinnor att må bättre, bland annat genom kläderna, och dels vill man i största möjliga mån arbeta med kvinnor. Dessutom skänker man 5 % av alla intäkter till olika projekt för att stötta kvinnor.

 

– Jag ser det som att vi skapar en modern kvinnlig rörelse och kvinnor är inte bara mottagare som vi säljer kläder till, jag ser det som att vi gör det här tillsammans. KWOSHARE utvecklas tillsammans med kvinnor, förklarar Katarina.

kwoshare_poncho

Poncho Maria i 100 % merinoull.

 

I klädkollektionen ingår hållbara, naturliga material som merinoull, viskos, bomullspoplin, siden och sammet.

– Jag har inte jagat efter eko-certifieringar, utan vill skapa kläder med så litet avtryck på miljön som möjligt. Bland annat har vi skippat alla detaljer som knappar och dragkedjor så gott det går. Jag vill skapa kläder som inte noppar, som inte blir förstörda i tvätten utan kläder som är hållbara för kunden.

Kläderna ska också vara lätta att matcha med varandra, och funka till resten av din garderob och färgerna är basic; svart, grått, vitt och beige.

– Att skapa lugn och ro både i kvinnors hyllor och sinne är en viktig drivkraft för mig. Kläderna har sitt ursprung ur yogan, men användningsområdet är brett. Det finns många tillfällen att bära KWOSHARES plagg – hemma, på resan, på yogamattan, men också en mer avslappnad dag på kontoret, säger Katarina Waldenström.

 

vanda_kwoshare

Vanda pullover i velour från KWOSHARE. 

Under september månad får alla Naturligt Snyggs läsare 10 % på hela KWOSHAREs kollektion. Använd promokoden:  ”NATURLIGTSNYGG”.  Spana in kläderna här.