Testat: smink från Madara Cosmetics. Jag har nu äntligen provat sminket från Madara, som jag sett framemot att testa sminket sen lanseringen alltså. Och vet ni vad? Jag är riktigt imponerad! Det är sällan en hel serie av ekologisk smink är genomgående bra, utan ofta brukar det vara någon produkt här och där som sticker ut – men Madara har liksom prickat rätt på alla punkter!

Nu har jag testat sminket i några dagar så ha det i minnet, det här blir en first impression helt enkelt.

Madara Skin Equal Soft Glow Foundation, 30 ml, ca 370 kr, Ivory 20:

En foundation som kommer i en praktiskt och snygg pumpflaska i frostat glas (bättre för miljön men också mer riskabelt i badrummet, the choice is yours). Foundationen ger medium täckning och arbetas bäst in med fingrar enligt mitt tycke (som ju nästan alla foundations blir?). Går att applicera i flera lager och därför grymt för den som vill ha mer täckning på delar av eller hela ansiktet. Foundationen lever upp till sitt namn och ger ett snyggt glow till huden och liksom model skin-vibbar, ja ni vet så att huden ser sådär hälsosam och polerad ut. Jag älskar också känslan av en lätt foundation på huden vilket den här definitivt ger och dessutom känns den återfuktande, kanske tack vare aloe veran. Dessutom innehåller den spf 15, vilket i sig inte räcker för dagen, men är ett bra komplement till solskyddet. Gillar mycket!

Madara The Concealer, 4 ml, ca 230 kr, Vanilla 15 & Latte 25:

Krämig, flytande concealer som kommer i smidig hylsa med lite tyngd i. Enkel att applicera direkt på huden och går enkelt att jobba in utan att varken förstöra sminket under, bli kakigt eller randigt. Medium till full täckning som känns krämig och återfuktande på huden. Concealern ger lite lyster också, vilket jag aldrig tackar nej till. Den här concealern är lite av ett halleluja-moment för mig faktiskt, har ekobranschen äntligen fått en motsvarighet till konventionella concealers? Den här har snabbt blivit en favorit hos mig!

Madara Buildable Highlighter Cosmic Drops, 13,5 ml, ca 289 kr, Naked Chromosphere:

En flytande highlighter i pipettflaska som ger riktigt metalliskt glow på huden! Den ger skimmer på huden och inga stora glitterpartiklar, utan snarare dewy. Highlightern appliceras enkelt från pipetten och beroende på mängd kan du få till ett skirt resultat för dagen eller bygga på mer för en riktig festlig look. Highlightern är ju flytande men torkar, vilket är nice för er som inte vill ha något som känns oljigt på huden. Den doftar svagt blommigt, typ våriga syrener vilket känns härligt. Minuset är att jag inte vet hur praktisk eller sölig en flytande highlighter är i längden, men det får tiden utvisa. Gillar!

Madara Guilty Shades Eye & Cheek Multi-Shadow, 4 ml, ca 250 kr, Seduction, Lizard & Heat:

Åh, här snackar vi innovation! Krämiga skuggor i smarta hylsor som du kan ha på ögonlocken och kinderna. Pigmenterade och enkla att svepa på huden och dutta ut med fingret. Multiskuggorna funkar lika bra på kinderna som ögonlocken, eller ja, de nyanserna som inte är gröna (om man inte vill ha gröna kinder såklart). Skuggorna sitter riktigt bra på locken, men creasear under dagen. Inget som stör jättemycket men nått att va beredd på. Svag, söt doft som påminner om vaniljglass. Alla nyanserna har samma snygga metalliska effekt på huden – gillar även dessa!

Madara Glossy Venom Hydrating Lip Gloss, 4 ml, ca 219 kr, Hi-Shine, Vinyl Hood & Vegan Red:

Läppglans i typisk hylsa som inte är klibbiga utan kapslar liksom in läpparna om ni förstår vad jag menar. De är lite återfuktande, men jag hade gärna hoppats på mer återfuktning (drömmen hade ju varit ett serumliknande läppglans) men känns i alla fall inte uttorkande. Nyanserna är fina, mörkröda Vegan Red kommer nog bli en favorit eftersom den känns lite annorlunda. Så vad tycker jag nu då? Fina och bra läppglans, men inget speciellt utöver det vanliga.

Äntligen hittar vi dessa favoriter även hos oss på Naturligt Snygg

Här kan du läsa mer om Madaras sminkutbud:

Guide till Madaras effektfulla – och snygga smink!