Exfoliering, peeling eller skrubb till hårbotten. Hårbotten glöms ofta bort men behöver också kärlek, eftersom det också är hud behöver den både rengöring men också återfuktning.

Maria Åkerberg Scalp Scrub Intensive, 125 ml, 199 kr. En hårbottenpeeling som tar bort torra och feta beläggningar som täpper till hårbotten. Den ger nytt liv åt både håret och hårbotten tack vare mjölksyra (AHA) från sockerbetor och små korn från jojobaolja som varsamt avlägsnar döda hudceller samt desinficerande och kylande pepparmyntaolja.

En kräm som doftar mint och innehåller små, små korn som exfolierar varsamt. Flaskan har en medföljande pip som gör det lätt att applicera krämen i hårbotten. Jag har en minst sagt knepig hårbotten som i perioder är helt normal, men som emellanåt blir både oljig, irriterad och flagnar. Jag behöver vara försiktig med vilka produkter jag använder i håret för att inte irritera hårbotten och när jag har mycket beläggningar och flagor är det skönt att kunna göra en ordentlig rengöring. Den här exfolieringen har inte irriterat min hårbotten men rengör på djupet, dock är det lite svårt att få en kräm att fördela sig jämnt över hårbotten när man har längre hår. Jag har nog kanske önskat en lite tjockare och något skummande formula, det tror jag hade varit enklare att använda. Hur som helst, jag är nyfiken på att testa fler hårbottenpeelingar! Betyg: 3,5/5