Ska du ut och resa? Det är lätt att känna sig lite sunkig och matt när tåget rullar in på perrongen. Här är en liten guide till hur du enkelt kommer fram snygg och fräsch till din semesterdestination  – och vi listar också våra smartaste eko-produkter som passar utmärkt för resan. Resevänliga i storlek, sköna mot huden och säkra att ta med i handbagaget. Trevlig resa!

Oavsett om du reser med tåg, båt, buss, bil eller flyg – resor brukar alltid ställa till det med huden och håret. Så hur håller man sig fräsch under resan och inte sladdar in på perrongen som en urvriden trasa? Här kommer våra bästa resetips!

Återfuktning – behövs alltid på resa

Under din flygresa eller tågresa kommer den torra luften i planet och i tågvagnen att torka ut din hy! Det är viktigt att du återfuktar dig för att behålla fräschören, antingen applicerar du en fuktmask som låter verka (istället för en extra ansiktskräm) eller så applicerar du extra lager av ansiktskräm för att verkligen mätta huden. Här hittar du våra ansiktsmasker >>>

Stressa ner med hjälp av aromaterapi

Är du flygrädd? Eller blir du illamående av båtresor? Eller stressad av att vara instängd länge på ett tåg? Testa aromaterapi! Ha med en liten aromaroller som du kan rulla mot handlederna och sen sniffa på när du behöver. Det kommer garanterat kännas som en trevligare resa!

Fukta huden med ansiktsmist

Bästa resetricket är att ha med en ansiktsspray! Spraya med en ansiktsmist när det behövs eller innan du smörjer dig med något återfuktande för bästa effekt! Skönt för huden och ger en otroligt fräsch känsla.

Drick vatten

Undvik kaffe och alkohol och satsa istället på att balansera fuktnivåerna med vatten. Du blir tillräckligt uttorkad ändå! Det är bättre att sova om du behöver energi eller att lyssna på din favoritmusik i lurarna och sniffa på aromaspray om du är nervös.

Sätt upp håret innan avresa

Du kan råka ut för en riktigt galen frisyr om bakhuvudet hela tiden skaver mot sätet eller nackhåret tovar sig mot kudden. Om du har långt hår: fläta det innan resan, och precis innan du kommer fram, vare sig du har kort eller långt hår: spraya lite med en fuktspray för håret och borsta igenom håret med en borste i naturmaterial!

Rädda torra läppar med läppbalsam

Du kommer troligen att bli torr om läpparna under resan. Så se till att ha med ett riktigt bra läppcerat. Annars är risken att du börjar slicka dig runt läpparna, det leder bara till att du blir ännu torrare och kommer landa med röda och nariga läppar.

Glöm inte att hålla händerna rena

Om det är svårt att tvätta händerna på din resa är en handspray som hjälper till att desinficera ett smart val. Extra bra om den kommer i mini-format så att du kan ha den lättillgänglig i handväskan eller i jackfickan.

Sovmask – hjälper dig att sova

Försök att sova på flyget, båtresan eller tåget – sömn är trots allt A och O för att din hud! Många har med sig en ”sovmask” i tyg, som man täcker för ögonen med, för att ta bort ljus och öka möjligheterna att komma till ro. Det finns också masker som är fyllda med gelé eller vätska som man kan man försöka förvara kallt och kylan från masken lindrar puffighet, mörka ringar och påsar under ögonen – en riktigt bra grej!

Tips på bra produkter för resan:

reseprodukter

Ansiktsmist med rosor från Loelle – perfekt resestorlek.
Aromaroller Travel från Neal’s Yard Remedies.
Handkräm Beautiful från Maria Åkerberg i miniformat.
Läppcerat i uppiggande doft av kaffe, Crazy Rumors.
Återfuktande stylingkräm i resestorlek, Limesoufflé från Less Is More.
Ansiktskräm, Blueberry Queen Cream i handväskstorlek från Care of Gerd.
Handspray Love Clean från Mossa som passar på resan.

 

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>