I går höll Une Beauty pressträff i Stockholm i samband med deras lansering på samtliga Åhléns i landet. (De kommer också till Doc Morris apotek.) Kvinnan heter Sophie Dugué och är grundare av Une Beauty, som ägs av franska jätten Bourjois. Sophie berättade om  filosofin bakom märket; man ville skapa något helt annorlunda. Något som kändes i tiden och då föll valet på naturliga ingredienser med respekt för miljön. Men man ville också skapa makeup för moderna kvinnor som inte vill gömma sig bakom trendliga hårdspacklade masker, utan där naturliga färger dominerar.

Sortimentet som är certifierat av ECOCERT är stort – till Sverige kommer 23 olika produktserier, enbart för ansiktet finns det 10 olika typer av produkter. Jag gillar deras förpackningar som är smarta med inbyggda speglar, och det var också en viktig grej för Une, att designen skulle vara annorlunda.

Färgerna är naturliga och inspirerade av naturliga toner från hud, ögon och hår. Tricket är att alla färger är så naturliga att de ska passa alla, oavsett vilka färger man har. Finishen är också medvetet skir, inget är heltäckande (vilket kan förklara varför jag inte var helt nöjd med täckningen i den här foundationen) utan tanken är att det ska kännas lätt och naturligt.

Produkterna är i budgetklassen och priserna ligger mellan 89-239 kronor. Bland de produkter jag fick med mig hem blev jag direkt förtjust i Sheer Lips Balm i nyansen S03, som gav just den där skira täckningen så att läpparna fick en perfekt läppfärg och lagom mycket glans.

En av deras storsäljare är BB Cream Foundation. BB Cream = Beauty Balm, en hajpad produkt som spridits från Korea. BB Cream är en typ av multicreme som jämnar ut hudtonen, vårdar huden, återfuktar, ger lyster, döljer ärr, balanserar och mattar ned huden osv. Rena BB Creams innehåller bla mica, olika extrakt från växter/örter samt en spf från tex zinkoxid. Så egentligen är det en vårdande creme med mineralsmink i 🙂 De konventionella BB Creams som jag kollat in online innehåller andra syntetiska ingredienser som dimethicone. Ska bli intressant att testa denna från Une, som är 100 % naturlig.

English: French natural make up brand Une has come to Sweden and yesterday they held a press event in Stockholm. The founder of the brand Sophie Dugué, came and told us about the philosophy behind the brand; beauty that respects women, that respects the skin and that also respects the planet. These products have all natural shades, subtle and light coverage, modern design and are very affordable.