svensk hudvård

Svensk naturlig och ekologisk hudvård. Dessa fina svenska produkter med ätbara ingredienser valde jag ut till en artikel i Svenska Dagbladet nyligen. Tänk vad mycket fina grejer det görs här i landet!

1. Dermanord, Face Lotion More, 50 ml, 250 kronor. RÖDKLÖVER. En fuktcreme för mogen hy som även fungerar på den känsliga huden runt ögonen. Innehåller rödklöver som innehåller isoflavoner som hjälper till att förbättra hudens elasticitet och spänst och hjälper även till att återställa hudens fuktbalans. Doftar gott av ros/patchouli/bergamot.

2. Salviderm Naturligtvis, Ansiktskräm, 50 ml, 119 kronor. GURKÖRT. Ansiktscreme för normal hy som passar både för dag och natt. Innehåller bland annat svensk ekologisk rapsolja, eterisk olja från lavandel och olja från gurkört. Gulrörtsoljan är rik på omega fettsyror som ger huden näring och hjälper till att behålla fukten. Doftar fräscht av lavendel.

3. Mette Picaut, Skin Perfect Moisturiser, 30 ml, 399 kronor. HAVTORN. En dag- och nattcreme med olja från havtorn som är rik på fettsyrorna omega 3,6,7 och 9. Havtorn innehåller också antioxidanten betakaroten som är känd för att bromsa hudens ålderstecken.

4. Björk, Ansiktskräm för känslig hud, 50 ml, 245 kronor. KAMOMILL. En fuktkräm för känslig, obalanserad hud som lätt blir irriterad. Krämen innehåller kamomill som verkar inflammationsdämpande. Innehåller också ekologiskt odlad lindblom som verkar lugnande och som ger en ljuvlig doft.

svensk hudvård

5. Ljung, Ansiktsolja exklusiv, 50 ml, 289 kronor. SVARTA VINBÄR. En torr ansiktsolja för natten. Innehåller olja från svartvinbärsfröet som har högt innehåll av essentiella fettsyror som påverkar huden på djupet och hjälper till att göra huden mer elastisk.

6. c/o Gerd, Eco Facial Oil, Cloudberry, 30 ml, 295 kronor. HJORTRON. Ansiktsolja för normal till torr hy och som kan användas som serum eller fuktcreme för dag och natt. Fröoljan från hjortron innehåller antioxidanter och är rik på A- och E-vitamin vilket hjälper till att låsa in fukt i huden och sätter fart på blodcirkulationen.

7. c/o Gerd, Eco Facial Oil, Blueberry Queen, 30 ml, 295 kronor. BLÅBÄR. En ansiktsolja för normal och mogen hy till natten. Innehåller olja från blåbärsfröet som är rikt på antioxidanten GLA (gamma-linolenic acid) och som hjälper till att ge näring till huden.
 

8. c/o Gerd, Eco Facial Oil, Lingonberry Clear Skin, 30 ml, 295 kronor.

LINGON. Olja som passar en obalanserad hy och som kan användas som serum eller fuktcreme för dag och natt. Lingonfröoljan hjälper till att lugna huden med sina antiinflammatoriska egenskaper.

9. Valleberga Örtprodukter, Nyponros ansiktsolja, 30 ml, 260 kronor. NYPON. En ekologisk ansiktsolja som fungerar som ett serum, fuktcreme och ögoncreme i ett. Nyponfröoljan är rik på naturliga antioxidanter som fettsyrorna omega 3,6 och 9 och innehåller också karotinoider som hjälper till öka hudens elasticitet, ökar blodcirkulationen och lystern i huden.

English: There are plenty of really good natural and organic facial products in Sweden. These have edible ingredients like cloudberry, sea buckthorn and rosehip. Great stuff!