Ekologisk arganolja. Denna 100 % ekologiska arganolja från franska Kaé kan man använda till mycket; till kroppen istället för hudlotion, till håret som inpackning och till ansiktet som ett serum under dag- och nattcreme eller istället för dag- och nattcreme.

Oljan är tillverkad av ett kvinnokollektiv i Marocko. Arganoljan är väldigt rik på e-vitamin och funkar bäst att smörja in i ansiktet när det är lite fuktigt. Jag har endast använt den för ansiktet.

  • Vad: Kaé, L’huile de Beaute, 50 ml, ca 390 kronor.
  • + Bra och praktisk pumpflaska som doserar bra. Fin gul färg på oljan som är snabb och rinnig i konsistensen. Matar huden direkt, den surplar i sig. Mjukgör huden och ger den fantastisk lyster. Jag noterar att huden är mer elastisk och torrhetsrynkorna runt ögonen är i princip borta. Funkar bra som serum under en dagcreme och då känns huden ljuvligt omhändertagen. Till natten har jag använt den för sig själv och den gör huden mjuk och håller den mjuk till nästa morgon.
  • – Det tar ett tag innan oljan absorberas i huden. Och trots att den verkligen tar hand om huden och vårdar den, så känns det ibland som att den bara lägger sig på ytan. Doftar inte så gott.
  • Betyg: 4

English: This 100 % organic argan facial oil from French brand Kaé is really excellent for making the skin moist and soft. I bid you farewell, wrinkles under the eyes! But it takes a while for the skin to absorb this oil.