Ekologiska barnprodukter. Varför ska man använda produkter riktade specifikt till barn? Barn har fyra gånger tunnare hud än vuxna och under vinter- och sommarmånaderna är det extra viktigt att skydda huden mot påfrestningar som kall vind, kyla och sol. När huden blir påfrestad ökar risken för irritation och rödhet. För att huden ska må så bra som möjligt så kan man förebygga och skydda barnens hud genom att smörja in dem regelbundet med en mild och vårdande hudvårdsprodukt.

Blöjeksem är också något som är vanligt bland små bebisar. Orsaken är varma, fuktiga blöjor som kan ge svamp och infektioner i hudveck, eller övergången till fast föda. Se till att använda en salva anpassad för känslig hud som lindrar utslag och irritation – här är Weledas Nappy Change Cream en hjälte!

Att välja rätt hudvårdsprodukter till sitt barn eller bebis behöver inte alls vara krångligt. Weleda har beprövade och skonsamma serier som passar den mest känsliga barnhuden:

Guide till barnprodukter från Weleda Calendula:

Calendula-serien från Weleda är lugnande samt vårdande och innehåller duschkräm, babyolja, body lotion, ansiktskräm och skyddssalva med lugnande extrakt av ekologisk ringblomma och kamomill. De fungerar vårdande, skyddar och förebygger hudirritationer. Flera produkter i serien är framtagen i samarbete med barnmorskor.

Vi börjar med att spana in Weledas ursöta baby-set som kommer i en jättefin plåtbox – perfekt att återanvända till förvaring i barnrummet. Själva produktsettet består av tre bebisprodukter från Weledas Calendula-serie som innehåller vårdande ringblomma som skyddar och stärker den känsliga huden hos små barn och nyfödda:

Weleda Calendula Baby Oil: en parfymfri barnolja som vårdar och skyddar känslig barnhud på ett naturligt sätt. Oljan är idealisk för daglig hudvård, babymassage och för rengöring i blöjområdet.

Weleda Calendula Body Lotion: mild och fuktgivande body lotion för babyns hud. Berikad med perfekt kompatibla lipider i en lotion som hjälper nyligen utvecklad hud med dess naturliga skydd.

Weleda Calendula Nappy Change Creamen zinksalva som skyddar och vårdar den känsliga huden i blöjområdet på ett naturligt sätt. Den hjälper till att förebygga retningar och lindrar om huden blivit lite röd.

Handla hela kittet, inklusive plåtboxen för endast 359 kronor här (produktvärde över 400 kr) >>>

Guide till barnprodukter från Weleda White Mallow:

Weleda White Mallow-serien är speciellt framtagen för överkänslig och irriterad hud på bebisar, serien är dessutom parfymfri. I serien ingår Face Cream, Body Lotion och Nappy Change Cream. Weleda har samarbetat med barnmorskor för att ta fram flera av produkterna anpassade för mycket känslig hud. Produkterna lugnar och skyddar kliande och torr hud tack vare ekologisk malva och mild viol samt näringsrika ekologiska oljor från kokos och sötmandel.

Weleda White Mallow Nappy Change Cream är en skyddande kräm för blöjområdet. Naturligt zinkoxid håller huden torr och motverkar lindriga blöjeksem och inflammationer. Den innehåller också ekologisk kokos- och sesamolja som återfuktar huden samt vita malvan som vårdar hudens naturliga barriär.

Weleda White Mallow Body Lotion innehåller ekologisk vit malva som verkar som ett lugnande och skyddande lager på huden och bevarar dess fuktighetsgrad. Ekologisk kokosolja och ekologisk sesamolja ger huden ytterligare intensiv vård.

Weleda White Mallow Face Cream är en ansiktskräm passar överkänslig och irriterad hud. Den lugnar torr hud samt lindrar klåda och lindriga eksem.

 

Tips: Så lindrar du blöjeksem hos din bebis

Se vår film för varför blöjeksem uppstår och hur du kan lindra din bebis besvär:

Här hittar du hela Weledas sortiment – just nu 20% rabatt på allt >>