Vintervård och köldskydd för hela familjen. Nu när det är kallt ute behöver huden extra vård. Du har säkert själv känt av hur kylan och den torra luften gör din hy stramande och torr. Här hittar du tips på smarta vinterkrämer och salvor som passar alla i familjen! 

Mixen av kall utomhusluft och torr inomhusluft kan göra att du känner att din vanliga hudvård inte räcker. För en del ballar huden ur fullständigt med finnar, fnasighet och klåda. Då är det viktigt att du adderar fukt och vård till din hudvårdsrutin! Har du tänkt dig en heldag i skidbacken med barnen kan det vara bra att skydda huden extra så att den inte får köldskador. Undvik ansiktskrämer som innehåller vatten som kan ”frysa” på hudytan, och satsa på fett, så får huden en skyddande barriär.

Här är sju riktigt feta och fina vinterkrämer som funkar som köldskydd för kinderna, men är lika bra på kroppen, händer och fötter!

vintersalva care-of-gerd-calendula-balm-

Multisalva för känslig hud: Care of Gerd, Calendula Balm, 193 kr. Ringblomssalva gjord i Jokkmokk som fungerar för alla i familjen. Skyddar nariga kinder, småsår och torra fötter. Och perfekt som väderskydd!

true-organic-600x600

Perfekt att ha i handväskan: True Organic of Sweden, All you need is me, 259 kr. Den här multisalvan är prisbelönad och mycket smart! Passar som fetare salva för läppar, händer, fötter och torra knän och armbågar. Passar också för de små och perfekt att ha i handväskan!Maria Åkerberg shea-balm Mild och bra för hela familjen: Maria Åkerberg, Shea Balm, 169 kr.  Det här balmet är baserat på sheasmör som verkar vårdande och skyddande på huden. En fet salva som skyddar mot kyla, motverkar torr hud och som passar på tex bristningar och eksem. Kan användas över hela kroppen och passar alla i familjen, även de minsta.

weleda-baby-calendula-wind-och-weather-cream-30-ml-600x600Klassiker för hela familjen: Weleda Calendula Weather Protection Cream, 89 kr. Funkar för alla i familjen och perfekt att ha i väskan när det vankas långpromenad eller lek ute i vinterkylan. Innehåller vatten men även vårdande oljor som skyddar huden.

Multikräm för rengöring och extra vård:Neal´s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm, 545 kr. Den här multisalvan med bland annat nyponfröolja kan användas som fet ansiktskräm men fungerar också som rengöring och kroppssalva!

kylsalva madara daily defence ultra rich balm

Skyddande köldkräm: Madara, Daily Defence Ultra Rich Balm, 195 kr. Den här krämen innehåller vatten men även skyddande kakaosmör och havtornsolja. Passar som skydd mot kylan, men även för röda kinder, nariga händer och trasiga nagelband.

 


För torra läppar och kinder:Neal´s Yard Remedies, Bee Lovely Balm, 95 kr.
Den här lilla burken får plats i alla vinterjackor! Och salvan är baserad på bivax som mjukgör och skyddar torr läppar och kinder!

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>