Äntligen har Organic Beauty Awards röstat fram vinnarna bland naturliga och ekologiska skönhetsprodukter 2021! Totalt har 17 vinnare korats och vinnaren i pop up-kategorin Årets Ekofrisör har utsetts.I 15 tävlingskategorier har en namnkunnig OBA-jury utsett vinnarna, under ledning av eko-makeup artisten Catherine Dichy.

Här är vinnarna i Organic Beauty Awards 2021:

 

Vinnare Årets Produkt: Maria Åkerberg Serum C

c-vitamin serum

 

Motivering: ”Med fuktgivande och mjukgörande egenskaper är det här serumet en riktig energikick för en trött hud. Har en stilren förpackning som är skön att hålla i handen, och en underbar doft av citrus sprider sig till luktsinnet vid applicering.”

 

Här kan du handla Maria Åkerberg Serum C >>>

 

 

 

 

Årets Nyhet: Whamisa Facial Oil Deep Rich

Whamisa Facial Oil Deep Rich

 

Motivering: ”En djupverkande produkt som bygger på fermentering, vilket ger huden enkick med lyster och en känsla av att vara tio år yngre. Den näpna glasflaskan med pipettfunktion höjer intrycket och gör oljan utomordentligt enkel att dosera – underbar!”

 

Här handlar du Whamisa, Facial Oil Deep Rich>>>

 

 

 

Made in Scandinavia: Lip Intimate Care Lip Balm Macadamia + Oat

 

Motivering: ”Med dokumenterat milda ingredienser är den här doftfria produkten specialutvecklad för särskilt känsliga områden. Tilltalande enkel, men samtidigt skyddande och återfuktande för underlivets känsliga hud och slemhinnor. En innovativ, svensktillverkad och självklar vinnare på en ibland förbisedd del av marknaden.”

 

Handla Lip Intimate Care Macadamia + Oat här >>>

 

 

 

Bästa Eyliner/kajal: Maria Åkerberg Eyeliner Cold Dark Brown

 

Motivering: ”En lättapplicerad kajal som får en amatör att se ut som ett makeup-proffs. Vegetabiliska oljor gör den följsam utan att kladda och dess naturliga färgämnen från järnoxider ramar mjukt in ögat. Dessutom sitter den som berget hela dagen – en penna med alla rätt och en given vinnare!”

 

Handla Maria Åkerberg Eyeliner Cold Dark Brown >>>

 

 

 

Bästa Concealer: Dark Circle Concealer Couleur Caramel

 

Motivering: ”Med ett rikt utbud av nyanser och en attraktiv förpackning dras man till denna concealer. Genom dess krämiga konsistens, vårdande ingredienser, rika pigmentering och snyggt naturliga resultat blir den snabbt en älskad favorit och ett måste i sminkväskan.”

 

Här handlar du Couleur Caramel Dark Circle Concealer >>>

 

 

 

Bästa Alko-handtvätt: Neal´s Yard Remedies Natural Defence Hand Rub

 

Motivering: ”Storleken har ingen betydelse brukar det heta, och det gäller även i detta fall. Den här lilla rackaren tar hand om 99,9 % av alla bakterier utan att torka ut dina händer och dessutom doftar den ljuvligt! Perfekt för handväskan, skrivbordet, bilen …. helt enkelt en bästis att ha med sig överallt!”

 

Handla Neal’s Yard Remedies Defence Hand Rub här >>>

 

 

 

 

Bästa Bodylotion: Neal’s Yard Remedies Wild Rose Body Lotion

 

 Motivering: ”Vilken doft! Vilken formula! Vilken förpackning! Det här är en lyxig lotion vars eteriska oljor och unika sammansättning av naturens egna skatter sprider kärlek till både kropp och sinne. När huden en gång fått vittring på den här krämiga återfuktaren vill den aldrig ha någon annan.”

 

Handla Neal’s Yard Remedies, Wild Rose Body Lotion>>>

 

 

 

 

 

Bästa Sportprodukt: The Skin Agent Active Anti Friction Balm

active-deo

 

Motivering: ”En produkt som utvecklats för att underlätta friktionsfria löpturer och äventyr. Krämen är lättapplicerad, har neutral doft, kladdar inte och gör verkligen sitt jobb. Den hjälper till att ta träningen till nya höjder utan onödigt skav!

 

 

 

 

 

Bästa Babyprodukt: ARC Baby & Child Baby Oil

arc-babyoil

 

Motivering: ”Med sin lyxiga känsla, mångsidighet och härligt nötiga doft från växtrikets allra finaste oljor, får den här produkten både föräldrar, bebisar och framförallt huden på gott humör. Ett måste i familjens badrumsskåp.”

 

 

 

 

 

Bästa Brun utan sol: Eco by Sony Invisible Tan

 

eco-sonya-tan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bästa Hårtvätt: Innersense Organic Beauty Colour Trio

innersense-colour-trio

 

 

Motivering: ”Med härlig doft och krämigt lödder får håret ett välförtjänt omhändertagande av den här rengörande och behagliga trion. Håret blir rejält återfuktat, behåller sin naturliga struktur och får extra glow. En snygg förpackning höjer helt klart helhetsintrycket.”

 

 

 

 

 

Bästa Deodorant: Ljung of Lapland Deodorant Hjortronblom

ljung-hjorton-deo

 

Motivering: ”En pålitlig deo i stilren förpackning med fantastisk doft som skapar en fräsch känsla som varar hela dagen, även efter ett svettigt träningspass. Lätt att applicera och torkar snabbt utan att täppa igen huden – passar för alla tillfällen!”

 

 

 

 

 

 

Bästa Ansiktsboost: Dr Sannas Närande Anti-Aging Serum

dr-sannas-narande-anti-aging-serum-30-ml

 

Motivering: ”Fullproppad med exklusiva oljor, skyddande probiotika och flera andra aktiva ämnen är detta det ultimata serumet. Med flera olika molekylstorlekar av hyaluronsyra ger det fukt till alla hudens lager och redan efter några dagars användning får ansiktet en helt ny lyster – wow.”

 

 

 

 

 

Bästa Nattkräm: Inika Organic Phytofuse Renew Resveratrol Rich Night Cream

inika-organic-skincare-phytofuse-renew-resveratrol-rich-night-cream

 

Motivering: ”En ovanligt mjuk, krämig, dryg och kladdfri nattjobbare som tränger in med lätthet, återfuktar, mjukgör och reparerar huden så att man vaknar med mer stuns. Tack vare sina naturliga och ekologiska ingredienser är den både närande och återuppbyggande – nu kan man äntligen se fram emot att smörja in sig innan läggdags.”

 

 

 

 

 

Bästa Ansiktsrengöring: Esse Probiotic Skincare, Sensitive Cleanser

esse-ansiktsrengoring-sensitive-cleanser

 

Motivering: ”Denna rengörande raring är inte bara extra snäll mot din hy när du tvättar av dig dagen – den är även lättdoserad och mycket vacker att titta på. En välbalanserad rengöringskräm som känns skön för alla sinnen, även samvetet då den innehåller 100 procent naturliga ingredienser.”

 

 

 

 

 

 

Bästa Ansiktsvatten: Evolve Organic Beauty, Daily Defence Moisture Mist

evolve-mist

 

Motivering: ”Ett ansiktsvatten, som till skillnad från många andra, verkligen gör sitt jobb! Man känner hur den tar sig an hyn med ett ”pirrande” och är fantastisk för problemhy. Fräsch doft, snygg förpackning och naturligtvis naturliga ingredienser.”

 

 

 

 

 

 

Årets Ekofrisör: Bruns Frisörer

 

 

Framröstad av svenska folket: ”Det här är en frisör som man kan lita på och som får en att inse att drömhåret är möjligt utan skadliga produkter och kemikalier. Förutom att kunderna alltid sätts i första hand jobbar de säkert, hållbart och har ett eget sortiment av ekologiska och miljövänliga hårprodukter.”

Här hittar du även Bruns egna, härliga hårvårdsprodukter >>>