När det nyinstiftade priset Who’s Who in Green Beauty Scandinavia delades ut nyligen, knep Naturligt Snyggs grundare Hannah Sjöström fjärde platsen. Naturligt Snyggs Linda Öhrström hamnade på plats 6! 

 

Utmärkelsen delades ut under mässan Natural Products Scandinavia i Malmö i förra veckan. Listan och priset har sedan flera år funnits i England där en jury rankar de personer som har gjort störst avtryck inom den gröna skönhetsbranschen i UK. I år delades alltså utmärkelsen ut för första gången för de nordiska länderna.

Kandidaterna på listan har hamnat där för att de först nominerats, och sen har en jury med representanter från de olika länderna samt UK sammanställt listan. Så frågan är, vilka är de mest inflytelserika personerna inom grön skönhet i Norden?

Emma-Bergqvist

1.Emma Bergqvist – tidigare marknadschef på Weleda, i dag medgrundare till det gröna distributionsbolaget Tree of Brands, utbildare på Axelsons, ordförande i NOC Sweden och flitig föreläsare om grön skönhet.

maria åkerberg

2. Maria Åkerberg – grundare av skönhetsföretaget med samma namn, Årets Företagare i Sverige 2017, och en av Nordens mest framgångsrika gröna skönhetsentreprenörer med över 15 års erfarenhet.

katjakokko1

3. Katja Kokko – bloggare, skribent och författare. Når dagligen tusentals finska och internationella läsare i sina kanaler. Har inspirerat inom grön skönhet i flera år.

hannah_portratt

4. Hannah Sjöström – mångårig journalist, bloggare och författare. Grundare av Naturligt Snygg, Sveriges största online-destination för grön skönhet. Har skrivit om grön skönhet i snart ett decennium, bland annat två böcker, och bloggen är Sveriges största om grön skönhet.

virpi-raipala-cormier

5. Virpi Raipala Cormier – agronom med över 40 års erfarenhet av ekologisk odling och en av Finlands ledande experter inom växter och örter. Grundare av Frantsila Organic Herb Farm och Frantsila Skin Care.
lindao

6. Linda Öhrström – makeup artist med över 20 års erfarenhet och med hela världen som arbetsfält. Har flera gånger fått utmärkelsen Årets Makeup Artist av Elle och bloggar på Naturligt Snygg där hon också kurerar sin egen shop.

 

7. Anni Linnavirta – finsk entreprenör, produktutvecklare och grundare av flera finska hudvårdsmärken, VD för Naviter.

8. Susanne Hovenäs – svensk journalist och skönhetsredaktör på tidningen Hälsa. Har arbetat i över 10 år med naturlig och grön skönhet.

9. Johanna Bjurström – auktoriserad hudterapeut från Sverige med grön skönhet och holistisk hälsa om specialitet.

10. Marina Engervik – grundare av det norska hudvårdsmärket Maria Miracle. 

 

Stort grattis till alla på listan!