Det är inte alltid så lätt att finna inspiration till att laga god och hälsosam vardagsmat varje dag. Vi har därför satt samman en veckomeny med recept där du kan finna inspiration för veckans middagar. Den här veckan innehåller menyn bland annat en annorlunda pesto och en ljuvlig variant av bakad quinoa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ekologiska kycklingbiffar med vitlöksrostade zucchini >>>

Den här rätten är full av lätta proteiner, antioxidanter och mumsiga grönsaker. Ekologiska kycklingbiffar med vitlöksrostad zucchini och ekologiskt råris är otroligt enkelt att tillaga och den sköter sig i princip själv. Den här rätten går såklart att göra vegetarisk med en annan typ av biff.

quinoa apple

Ugnsbakad quinoa med höstens äpplen >>>
Ugnsbakad quinoa är galet gott, perfekt som frukost eller mellis! Extra god blir den om man piffar den med fina höstäpplen, kanel och lite vanilj. Krämigt blir det av kokosmjölken “crunchigt” på toppen från pistagenötterna. Passa på att prova rätten nu när det finns så goda svenska äpplen att få tag i!

skordemiddag_ekologisk_narodlad_mat_3

Skördemiddag på ekologiska och närodlade grönsaker >>>
Hurra för skördetider! Besök din lokala marknad eller uppsök torghandlarna för att få tag i goda närodlade svenska råvaror! Här är ett ljuvligt exempel på vad du kan tillaga med det som finns att tillgå just nu!

pesto-1024x768 (1)

Pesto på morotsblast gott till pizzan eller pastan >>>

Mycket av det man kan använda på råvarorna hamnar i sopen på grund av tidsbrist eller att man inte vet att det går att använda till något ätbart som är gott dessutom. Prova till exempel att göra den här goda peston som görs av morotsblast, perfekt till pizzan och pastan.

Vegetarisk-gulaschpanna-1024x1024

Vegetarisk gulaschpanna med wok >>>
Det är kul att kunna variera smakerna på maten. Ett bra sätt att göra det på är att låta sig inspireras av olika länders kök. Den här rätten har fått en touch av gulaschsmak – tack vare smaken av rökt paprika.