{"id":970,"date":"2016-07-11T18:30:15","date_gmt":"2016-07-11T16:30:15","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=970"},"modified":"2016-07-01T14:25:11","modified_gmt":"2016-07-01T12:25:11","slug":"veckans-vardagsvego-fetaost-och-broccolisallad","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-fetaost-och-broccolisallad\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Fetaost- och broccolisallad"},"content":{"rendered":"

Jag \u00e4r inte s\u00e5 f\u00f6rtjust i\u00a0torr mat. Och det h\u00e4r receptet kan se lite torrt ut. Men det \u00e4r det inte. Snarare helt ljuvligt, faktiskt!\u00a0Att koka matvetet i buljong och rosta valn\u00f6tterna\u00a0\u00e4r tricket.<\/p>\n

Fetaost- och broccolisallad<\/strong>
\n2 port<\/p>\n

1,5 dl matvete
\n2,5 dl vatten
\n1 msk gr\u00f6nsaksbuljongpulver
\n1 msk sm\u00f6r
\n1 msk rapsolja
\n250 g f\u00e4rsk broccoli
\n1\/2 purjol\u00f6k
\n1 pressad vitl\u00f6ksklyfta
\nca 100 g fetaost
\n1 dl valn\u00f6tter<\/p>\n

Koka matvetet i buljongen, enligt anvisning p\u00e5 f\u00f6rpackningen. H\u00e4ll av ev \u00f6verst\u00e5ende vatten och blanda ner sm\u00f6r och olja.
\nSk\u00e4r broccolin i bitar och skiva purjol\u00f6ken. L\u00e4gg broccolin i kokande l\u00e4ttsaltat vatten och koka cirka 3 minuter. L\u00e4gg i purjon och koka 1 minut till. H\u00e4ll av vattnet.
\nBlanda matvetet med gr\u00f6nsaker och vitl\u00f6k. Smula fetaost \u00f6ver.
\nRosta valn\u00f6tterna i torr stekpanna (eller med lite salt och fett om du f\u00f6redrar det) och toppa med det. Servera salladen lite mer \u00e4n ljummen.<\/p>\n

Fler fr\u00e4scha sallader:<\/strong><\/p>\n

Veckans vardagsvego: Bulgursallad med jordgubbar och basilikadressing<\/a><\/p><\/blockquote>\n