{"id":726,"date":"2016-05-02T17:00:16","date_gmt":"2016-05-02T15:00:16","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=726"},"modified":"2016-04-28T19:53:43","modified_gmt":"2016-04-28T17:53:43","slug":"veckans-vardagsvego-halloumi-stroganoff","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-halloumi-stroganoff\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Halloumi stroganoff"},"content":{"rendered":"

“Det smakar pizzasoppa!” ropade barnen f\u00f6rtjust om denna r\u00e4tt som jag hittade i\u00a0boken \u00c4nnu mera vego av Lisa Bj\u00e4rbo och Sara Ask. Tummen upp p\u00e5 det!<\/p>\n

Halloumi stroganoff
\n4 port<\/p>\n

ris f\u00f6r 4 port
\n1 dl r\u00f6da linser
\n250 g halloumi (1 f\u00f6rp)
\n2 stora mor\u00f6tter
\n1 gul l\u00f6k
\nrapsolja att steka i
\n2 msk tomatpur\u00e9
\n2 dl passerade tomater
\n1 msk gr\u00f6nsaksbuljongpulver
\n1 msk balsamvin\u00e4ger
\n1 tsk str\u00f6socker
\n1,5 dl gr\u00e4dde
\n1 dl vatten
\n1 tsk timjan
\nsalt och peppar<\/p>\n

Koka linserna i ca 10 minuter. Koka riset enligt det som st\u00e5r p\u00e5 f\u00f6rpackningen.
\nSk\u00e4r halloumin i stavar, mor\u00f6tterna i tunna\u00a0st\u00e4nger och hacka l\u00f6ken fint. Stek allt i olja n\u00e5gon minut (inte s\u00e5 l\u00e4nge att halloumin sm\u00e4lter ut).
\nTills\u00e4tt tomatpur\u00e9, passerade tomater, buljonpulver, vin\u00e4ger, socker, gr\u00e4dde, vatten och timjan. L\u00e5t puttra 4-5 minuter. R\u00f6r ned de f\u00e4rdigkokta linserna. Salta och peppra efter smak.
\nServera med n\u00e5got gr\u00f6nt. Jag tycker stekt broccoli blev gott till.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

“Det smakar pizzasoppa!” ropade barnen f\u00f6rtjust om denna r\u00e4tt som jag hittade i\u00a0boken \u00c4nnu mera vego av Lisa Bj\u00e4rbo och Sara Ask. Tummen upp p\u00e5 det! Halloumi stroganoff 4 port ris f\u00f6r 4 port 1 dl r\u00f6da linser 250 g halloumi (1 f\u00f6rp) 2 stora mor\u00f6tter 1 gul l\u00f6k rapsolja att steka i 2 msk tomatpur\u00e9 2 dl passerade tomater 1 msk gr\u00f6nsaksbuljongpulver 1 msk… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":728,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[12],"tags":[161,13,122,15],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/726"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=726"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/726\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/728"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=726"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=726"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=726"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}