{"id":507,"date":"2016-03-21T17:43:30","date_gmt":"2016-03-21T16:43:30","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=507"},"modified":"2016-03-21T17:55:38","modified_gmt":"2016-03-21T16:55:38","slug":"veckans-vardagsvego-sparrisrisotto","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-sparrisrisotto\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Sparrisrisotto"},"content":{"rendered":"

En riktigt god risotto tarvar en viss fettm\u00e4ngd, tycker jag. I geng\u00e4ld beh\u00f6ver man inte \u00e4ta s\u00e5 mycket f\u00f6r att bli m\u00e4tt!<\/p>\n

Sparrisrisotto<\/strong>
\n4 port<\/p>\n

4 dl avorioris<\/em>
\n 1 liten gul l\u00f6k, finhackad<\/em>
\n 1 dl vitt matlagningsvin<\/em>
\n ca 300 g fryst gr\u00f6n sparris (halvtinad), delad i mindre bitar<\/em>
\n ca 1,5 liter buljong med en t\u00e4rning svampbuljong och en t\u00e4rning gr\u00f6nsaksbuljong<\/em>
\n 50 g sm\u00f6r<\/em>
\n 1,5 dl f\u00e4rskriven parmesanost<\/em>
\n Flingsalt\u00a0och peppar<\/em><\/p>\n

Servera till: halloumi<\/em><\/p>\n

T\u00e4ck botten med ett tunt lager olivolja och v\u00e4rm upp den.
\nL\u00e4gg i l\u00f6ken och fr\u00e4s s\u00e5 att den blir genomskinlig men inte tar f\u00e4rg.
\nR\u00f6r ner ris, vin, och nedre delarna av sparrisst\u00e4ngerna.
\nH\u00e4ll i h\u00e4lften av buljongen och l\u00e5t koka lite sakta, utan lock.
\nSp\u00e4d kontinuerligt med mer buljong och l\u00e5t sjuda 18-20 minuter totalt. Jag gillar n\u00e4r riset har lite tuggmotst\u00e5nd.
\nN\u00e4r det \u00e4r 5 minuter kvar av koktiden, l\u00e4gg i sparristopparna och l\u00e5t dem sjuda med.
\nR\u00f6r ned sm\u00f6r och parmesan och blanda v\u00e4l. Smaka av med peppar och st\u00e4ll fram flingsalt att str\u00f6 \u00f6ver.
\nServera med stekt halloumi \u2013 eller kanske en bit ugnsstekt laxfil\u00e9.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

En riktigt god risotto tarvar en viss fettm\u00e4ngd, tycker jag. I geng\u00e4ld beh\u00f6ver man inte \u00e4ta s\u00e5 mycket f\u00f6r att bli m\u00e4tt! Sparrisrisotto 4 port 4 dl avorioris 1 liten gul l\u00f6k, finhackad 1 dl vitt matlagningsvin ca 300 g fryst gr\u00f6n sparris (halvtinad), delad i mindre bitar ca 1,5 liter buljong med en t\u00e4rning svampbuljong och en t\u00e4rning gr\u00f6nsaksbuljong 50 g sm\u00f6r 1,5 dl… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":513,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/507"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=507"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/507\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/513"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=507"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=507"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=507"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}