{"id":2133,"date":"2017-07-03T20:23:12","date_gmt":"2017-07-03T18:23:12","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=2133"},"modified":"2017-07-03T19:23:41","modified_gmt":"2017-07-03T17:23:41","slug":"sommarsallad-med-jordgubbar-och-farska-orter","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/sommarsallad-med-jordgubbar-och-farska-orter\/","title":{"rendered":"Sommarsallad med jordgubbar och f\u00e4rska \u00f6rter"},"content":{"rendered":"

Frukt i maten brukar vara en klassisk fr\u00e5ga d\u00e4r \u00e5sikterna g\u00e5r is\u00e4r. Sj\u00e4lv gillar jag alltid f\u00e4rsk frukt i maten, men inte alltid konserverad eller varm (s\u00e4ger bara: banan i curry).
\nDen h\u00e4r sommarsalladen, med nektarin och jordgubbar i, \u00e4r rena himmelriket f\u00f6r smakl\u00f6karna!<\/p>\n

Sommarsallad med jordgubbar och f\u00e4rska \u00f6rter<\/strong>
\n4 port<\/p>\n

1,5 dl okokta belugalinser<\/em>
\n 2 dl mathavre<\/em>
\n 1-2 nektariner<\/em>
\n ca 15 medelstora jordgubbar<\/em>
\n 15 k\u00f6rsb\u00e4rstomater<\/em>
\n 1\/2 gurka<\/em>
\n 10-15 myntablad (efter smak)<\/em>
\n 10-15 basilikablad (efter smak)<\/em>
\n 1-2 msk fryst persilja<\/em>
\n 1\/2 p\u00e5se bladspenat (xx g)<\/em>
\n 150 g fetaost<\/em><\/p>\n

Dressing:
\n 2 msk olivolja<\/em>
\n 1-2 tsk pressad citron<\/em>
\n 1-2 tsk\u00a0honung<\/em>
\n salt och svartpeppar<\/em><\/p>\n

Koka belugalinserna och mathavret.
\nKlyfta nektarinerna, skiva jordgubbarna, skiva och sk\u00e4r gurkan i halvm\u00e5nar, halvera tomaterna. Riv is\u00e4r basilika- och myntabladen.
\nSmula fetaosten och sk\u00f6lj bladspenaten.
\nVispa ihop ingredienserna till\u00a0dressingen.
\nN\u00e4r linserna och havret \u00e4r f\u00e4rdigkokt, h\u00e4ll \u00f6ver b\u00e5dadera i en glas- eller metallsk\u00e5l.
\nH\u00e4ll dressingen \u00f6ver och blanda ner bladspenaten, mynta, basilika och persilja. Blanda om v\u00e4l.
\nF\u00f6rdela jordgubbar, nektariner, tomater och gurka ovanp\u00e5 i lite olika lager. Str\u00f6 fetaost ovanp\u00e5\u00a0och ringla ev olivolja \u00f6ver. Str\u00f6 extra flingsalt och mal svartpeppar p\u00e5 toppen\u00a0om du s\u00e5 \u00f6nskar.
\nMums!<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Frukt i maten brukar vara en klassisk fr\u00e5ga d\u00e4r \u00e5sikterna g\u00e5r is\u00e4r. Sj\u00e4lv gillar jag alltid f\u00e4rsk frukt i maten, men inte alltid konserverad eller varm (s\u00e4ger bara: banan i curry). Den h\u00e4r sommarsalladen, med nektarin och jordgubbar i, \u00e4r rena himmelriket f\u00f6r smakl\u00f6karna! Sommarsallad med jordgubbar och f\u00e4rska \u00f6rter 4 port 1,5 dl okokta belugalinser 2 dl mathavre 1-2 nektariner ca 15 medelstora jordgubbar… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":2173,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[12],"tags":[817,9,10,179,816,116,272,122],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2133"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2133"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2133\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2173"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2133"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2133"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2133"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}