{"id":2115,"date":"2017-06-12T19:59:27","date_gmt":"2017-06-12T17:59:27","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=2115"},"modified":"2017-06-11T20:00:23","modified_gmt":"2017-06-11T18:00:23","slug":"veckans-vardagsvego-sallad-med-rabarber-och-radisor","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-sallad-med-rabarber-och-radisor\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Sallad med rabarber och r\u00e4disor"},"content":{"rendered":"

Vissa k\u00f6ksgr\u00f6dor hinner man verkligen l\u00e4ngta efter under vintern. Som rabarber. Och r\u00e4disor. H\u00e4r har\u00a0jag kombinerat b\u00e5dadera i en sommarfr\u00e4sch, l\u00e4tt sallad.<\/p>\n

Sallad med rabarber och r\u00e4disor<\/strong>
\n3-4 port<\/p>\n

4-5 r\u00e4disor, tunt skivade<\/em>
\n1 rabarberstj\u00e4lk, hyvlad (jag anv\u00e4nde potatisskalare)<\/em>
\n1 ask k\u00f6rsb\u00e4rstomater<\/em>
\n1\/2 gurka, skuren i strimlor<\/em>
\n1 p\u00e5se (ca 140 g)\u00a0blandade salladsblad<\/em>
\n1 pkt halloumi, strimlad<\/em>
\n0,5 dl rostade hasseln\u00f6tter<\/em><\/p>\n

Rabarberdressing:
\n3 mellanstora rabarberstj\u00e4lkar<\/em>
\n1,5 msk skogshonung<\/em>
\n0,75 dl rapsolja<\/em>
\n2 tsk r\u00f6dvinsvin\u00e4ger<\/em>
\nsalt och peppar<\/em><\/p>\n

Dressing: Koka rabarbern mjuk i lite vatten (cirka 10 minuter). H\u00e4ll av vattnet och passera genom durkslag s\u00e5 mycket det g\u00e5r. L\u00e4gg i lite av det som \u00e4r kvar i durkslaget och mixa ihop s\u00e5 att det blir ca 0,5 dl rabarberpure kvar. Vispa ihop\u00a0med honung, olja, vin\u00e4ger, salt och peppar till en tjock dressing.
\nF\u00f6rbered och blanda gr\u00f6nsakerna i en fin salladsk\u00e5l.
\nStrimla och stek hallonmin. Rosta hasseln\u00f6tterna. L\u00e4gg det ovanp\u00e5 salladen.
\nTa dressing efter smak och str\u00f6 ev extra flingsalt \u00f6ver.<\/p>\n

Fler fr\u00e4scha sallader:<\/strong><\/p>\n

Nektarin- och halloumisallad<\/a><\/p>\n

Bulgursallad med jordgubbar och basilikadressing<\/a><\/p>\n

Fetaost- och broccolisallad<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Vissa k\u00f6ksgr\u00f6dor hinner man verkligen l\u00e4ngta efter under vintern. Som rabarber. Och r\u00e4disor. H\u00e4r har\u00a0jag kombinerat b\u00e5dadera i en sommarfr\u00e4sch, l\u00e4tt sallad. Sallad med rabarber och r\u00e4disor 3-4 port 4-5 r\u00e4disor, tunt skivade 1 rabarberstj\u00e4lk, hyvlad (jag anv\u00e4nde potatisskalare) 1 ask k\u00f6rsb\u00e4rstomater 1\/2 gurka, skuren i strimlor 1 p\u00e5se (ca 140 g)\u00a0blandade salladsblad 1 pkt halloumi, strimlad 0,5 dl rostade hasseln\u00f6tter Rabarberdressing: 3 mellanstora rabarberstj\u00e4lkar… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":2117,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[12],"tags":[9,10,139,276,116,272,122],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2115"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2115"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2115\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2117"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2115"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2115"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2115"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}