{"id":1850,"date":"2017-03-20T20:47:07","date_gmt":"2017-03-20T18:47:07","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1850"},"modified":"2017-03-19T17:57:13","modified_gmt":"2017-03-19T15:57:13","slug":"veckans-vardagsvego-risi-bisi-med-lite-sting","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-risi-bisi-med-lite-sting\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Risi bisi med lite sting!"},"content":{"rendered":"

Risi bisi betyder ris och \u00e4rtor och \u00e4r en variant p\u00e5 risotto. H\u00e4r har jag tagit mig lite friheter i tolkningen av r\u00e4tten, genom att tills\u00e4tta frysta sojab\u00f6nor och annat smarrigt.
\nDet h\u00e4r \u00e4r ocks\u00e5 en r\u00e4tt som \u00e4r v\u00e4ldigt l\u00e4tt att komplettera med kyckling, fisk, halloumi, \u00e4gg, friterad tofu\u00a0etc \u2013 f\u00f6r att p\u00e5 s\u00e5 s\u00e4tt\u00a0tillfredsst\u00e4lla olika smakpreferenser.<\/p>\n

Risi bisi med lite sting
\n4 port<\/strong><\/p>\n

2 dl avorioris
\n2 msk gr\u00f6nsaksfond i 8-9 dl vatten
\n1 msk olivolja
\n1 r\u00f6dl\u00f6k i skivor
\n2 vitl\u00f6ksklyftor i skivor
\n1 tsk curry
\n3 dl strimlad purjol\u00f6k
\n1-2 msk sweet chilis\u00e5s
\n1 msk ostrons\u00e5s
\n2 msk soja
\nEv chiliflakes eller Chili explosion
\nca 125 g frysta sojab\u00f6nor
\n8-10 cocktailtomater, halverade<\/p>\n

S\u00e5s:
\n2 dl turkisk yoghurt, 10 %
\n2 msk sett chilis\u00e5s
\n1 dl strimlad f\u00e4rsk basilika<\/p>\n

B\u00f6rja med riset. V\u00e4rm 8-9 dl vatten med gr\u00f6nsaksfond i. Stek avorioriset p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme i olja eller sm\u00f6r, till kornen \u00e4r transparenta. Tills\u00e4tt gr\u00f6nsaksbuljong, n\u00e5gon deciliter i taget, och koka som en vanlig risotto i 18-20 minuter.
\nFr\u00e4s sedan r\u00f6d l\u00f6k, vitl\u00f6k och curry i olivolja. Blanda ner purjo och l\u00e5t steka med n\u00e5gon minut. Tills\u00e4tt det kokta riset. Smaks\u00e4tt med sweet chilis\u00e5s, ostrons\u00e5s och soja, samt ev chiliflakes eller Chili Explosion. R\u00f6r ner sojab\u00f6norna och l\u00e5t dem bli varma. Garnera med cocktailtomater.
\nBlanda ihop s\u00e5sen och servera till.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Risi bisi betyder ris och \u00e4rtor och \u00e4r en variant p\u00e5 risotto. H\u00e4r har jag tagit mig lite friheter i tolkningen av r\u00e4tten, genom att tills\u00e4tta frysta sojab\u00f6nor och annat smarrigt. Det h\u00e4r \u00e4r ocks\u00e5 en r\u00e4tt som \u00e4r v\u00e4ldigt l\u00e4tt att komplettera med kyckling, fisk, halloumi, \u00e4gg, friterad tofu\u00a0etc \u2013 f\u00f6r att p\u00e5 s\u00e5 s\u00e4tt\u00a0tillfredsst\u00e4lla olika smakpreferenser. Risi bisi med lite sting 4 port… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1852,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1,12],"tags":[9,161,139,520,116,272,122],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1850"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1850"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1850\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1852"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1850"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1850"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1850"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}