{"id":1673,"date":"2017-01-30T20:30:49","date_gmt":"2017-01-30T18:30:49","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1673"},"modified":"2017-01-12T17:53:53","modified_gmt":"2017-01-12T15:53:53","slug":"veckans-vardagsvego-brysselkalspaj","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-brysselkalspaj\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Brysselk\u00e5lspaj"},"content":{"rendered":"

Jag f\u00f6rs\u00f6ker t\u00e4nka lite mer p\u00e5 att \u00e4ta gr\u00f6nsaker efter s\u00e4song just nu. I januari och februari \u00e4r k\u00e5l och rotfrukter bra val \u2013\u00a0bland annat brysselk\u00e5l. H\u00e4r \u00e4r v\u00e4rldens godaste paj p\u00e5 denna \u00e4lsklingsgr\u00f6nsak of mine (brukar \u00e4ven vara en favorit till p\u00e5skbuff\u00e9n, om du vill samla id\u00e9er i riktigt god tid ;-)).<\/p>\n

Brysselk\u00e5lspaj<\/strong>
\n5-6 bitar<\/p>\n

Pajdeg:<\/em>
\n2 dl havregryn
\n2 dl vetemj\u00f6l
\n1 krm \u00f6rtsalt
\n75\u00a0g sm\u00f6r
\n1 kokt potatis
\n2-3 msk iskallt vatten<\/p>\n

Fyllning:<\/em>
\n250 g f\u00e4rsk eller fryst brysselk\u00e5l
\n250 g keso
\n1,5-2 msk gr\u00e4sl\u00f6k
\n1 tsk l\u00f6kpulver
\n1 dl gr\u00e4dde
\n3 \u00e4gg
\n3 dl lagrad ost
\n0,5 tsk salt
\ncitronpeppar<\/p>\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225 grader.
\nDela sm\u00f6ret och potatisen i bitar. L\u00e4gg ner i en matberedare tillsammans med havregryn, vetemj\u00f6l och \u00f6rtsalt. b\u00f6rja mixa och tills\u00e4tt vattnet. K\u00f6r ihop till allt precis g\u00e5tt ihop till en deg.\u00a0Tryck ut i en pajform och st\u00e4ll kallt i 20-30 minuter. Ta ut, nagga botten, och f\u00f6rgr\u00e4dda i ca 10 minuter.
\nKoka under tiden brysselk\u00e5len n\u00e4tt och j\u00e4mnt mjuk. Sk\u00f6lj av med kallt vatten och dela i halvor. R\u00f6r ihop keso, gr\u00e4sl\u00f6k, l\u00f6kpulver, gr\u00e4dde, \u00e4gg och ost ordentligt.
\nL\u00e4gg f\u00f6rst brysselk\u00e5len i det f\u00f6rgr\u00e4ddade pajskalet, h\u00e4ll sedan ostblandningen \u00f6ver. Gr\u00e4dda i 25-30 minuter i mitten av ugnen (tills \u00e4gg- och ostr\u00f6ran stelnat och pajen f\u00e5tt fin f\u00e4rg).<\/p>\n

L\u00e4s mer:<\/strong>
\nGuide till vilka gr\u00f6nsaker som \u00e4r i s\u00e4song,\u00a0http:\/\/www.aktavara.org\/Guide.aspx?r_id=28098<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jag f\u00f6rs\u00f6ker t\u00e4nka lite mer p\u00e5 att \u00e4ta gr\u00f6nsaker efter s\u00e4song just nu. I januari och februari \u00e4r k\u00e5l och rotfrukter bra val \u2013\u00a0bland annat brysselk\u00e5l. H\u00e4r \u00e4r v\u00e4rldens godaste paj p\u00e5 denna \u00e4lsklingsgr\u00f6nsak of mine (brukar \u00e4ven vara en favorit till p\u00e5skbuff\u00e9n, om du vill samla id\u00e9er i riktigt god tid ;-)). Brysselk\u00e5lspaj 5-6 bitar Pajdeg: 2 dl havregryn 2 dl vetemj\u00f6l 1 krm… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1675,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[12],"tags":[628,9,10,139,497,67,116,13,14],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1673"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1673"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1673\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1675"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1673"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1673"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1673"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}