{"id":1624,"date":"2017-01-16T09:32:14","date_gmt":"2017-01-16T07:32:14","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1624"},"modified":"2017-01-03T12:43:31","modified_gmt":"2017-01-03T10:43:31","slug":"veckans-vardagsvego-gnocchi-med-kantarellsas-och-gron-topping","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-gnocchi-med-kantarellsas-och-gron-topping\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Gnocchi med kantarells\u00e5s och gr\u00f6n topping"},"content":{"rendered":"

Snabblagat och supergott! Tog fram n\u00e5gra kantareller fr\u00e5n frysen, som tillsammans med gnocchi och f\u00e4rska \u00f6rter blir en v\u00e4ldigt god vardagsmiddag.<\/p>\n

Gnocchi med kantarells\u00e5s och gr\u00f6n topping<\/strong>
\n3-4 port<\/p>\n

500 g gnocchi (1 pkt)
\n2 dl kantareller (skogschampinjoner funkar ocks\u00e5 bra)
\n2 hackade vitl\u00f6ksklyftor
\n1 msk olivolja
\n1 dl vitt matlagningsvin
\n2 dl gr\u00e4dde\/vegogr\u00e4dde
\nca 60 g ruccola, hackad eller klippt i sm\u00e5bitar
\n1\/2 kruka persilja, hackad eller klippt\u00a0i sm\u00e5bitar
\n1\/2 kruka basilika, hackad eller klippt\u00a0i sm\u00e5bitar
\nev citronskal
\nsalt och peppar<\/p>\n

Fr\u00e4s tinad svamp och vitl\u00f6k i lite olja i 2-3 minuter. H\u00e4ll p\u00e5 vin och gr\u00e4dde och l\u00e5t sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
\nBlanda ruccola, persilja och basilika i en sk\u00e5l. H\u00e4ll p\u00e5 olivolja och salta lite.\u00a0Smaks\u00e4tt med citronskal om du gillar det.
\nKoka gnocchi enligt anvisningarna p\u00e5 f\u00f6rpackningen. L\u00e4gg gnocchi i botten p\u00e5 matsk\u00e5larna, h\u00e4ll kantarells\u00e5s \u00f6ver och toppa med \u00f6rtblandningen. Ren njutning.<\/p>\n

Fler snabblagade r\u00e4tter:<\/em><\/p>\n

Veckans vardagsvego: Halloumi-burgare<\/a><\/p><\/blockquote>\n