{"id":1497,"date":"2016-12-06T19:59:47","date_gmt":"2016-12-06T17:59:47","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1497"},"modified":"2016-12-02T15:59:57","modified_gmt":"2016-12-02T13:59:57","slug":"veckans-vardagsvego-korngrynsrisotto-med-stekta-gronsaker","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-korngrynsrisotto-med-stekta-gronsaker\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Korngrynsrisotto med stekta gr\u00f6nsaker"},"content":{"rendered":"

Jag anv\u00e4nder s\u00e4llan saffran \u00f6vriga \u00e5rstider. D\u00e4rf\u00f6r smakar det extra ljuvligt just nu. H\u00e4r har jag gjort\u00a0“risotto” p\u00e5 korngryn, bara f\u00f6r att jag tycker det \u00e4r s\u00e5 gott och konsistensen blir s\u00e5 h\u00e4rligt tuggig. Dessutom mycket mer klimatsmart \u00e4n ris. De tar dock lite l\u00e4ngre tid att koka j\u00e4mf\u00f6rt med m\u00e5nga andra matgryn. V\u00e4lj din egen favorit!<\/p>\n

\u00a0Korngrynsrisotto med stekta gr\u00f6nsaker
\n<\/strong>4 port<\/p>\n

Korngryn:<\/em>
\n4 port korngryn
\n1 msk gr\u00f6nsaksbuljongpulver
\n1\/2 pkt saffran<\/p>\n

Stekta gr\u00f6nsaker:<\/em>
\n10-15 cm purjol\u00f6k, fint skivad
\n2 stora mor\u00f6tter, skurna i stavar
\n400 g blomk\u00e5l, delat i sm\u00e5 buketter
\n200 g sm\u00e5tomater, halverade
\n1-2 tsk flytande honung
\n1 dl rostade cashewn\u00f6tter<\/p>\n

Till servering:<\/em>
\nTurkisk yoghurt<\/p>\n

Koka korngrynen enligt anvisning p\u00e5 f\u00f6rpackningen, ca 30 minuter. Tills\u00e4tt gr\u00f6nsakspulver och saffran i kokvattnet.
\nRosta cashewn\u00f6tterna.
\nFr\u00e4s gr\u00f6nsakerna i sm\u00f6r\/olja tills de blir hyfsat mjuka, 5-10 minuter. Tills\u00e4tt tomater och l\u00e5t dem fr\u00e4sa med i 2-3 minuter till. Salta och peppra. Avsluta med att ringla \u00f6ver honung och r\u00f6ra om.
\nBlanda korngryn och gr\u00f6nsaker. Str\u00f6 cashewn\u00f6tterna \u00f6ver. Servera med yoghurt.<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jag anv\u00e4nder s\u00e4llan saffran \u00f6vriga \u00e5rstider. D\u00e4rf\u00f6r smakar det extra ljuvligt just nu. H\u00e4r har jag gjort\u00a0“risotto” p\u00e5 korngryn, bara f\u00f6r att jag tycker det \u00e4r s\u00e5 gott och konsistensen blir s\u00e5 h\u00e4rligt tuggig. Dessutom mycket mer klimatsmart \u00e4n ris. De tar dock lite l\u00e4ngre tid att koka j\u00e4mf\u00f6rt med m\u00e5nga andra matgryn. V\u00e4lj din egen favorit! \u00a0Korngrynsrisotto med stekta gr\u00f6nsaker 4 port Korngryn: 4… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1499,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[12],"tags":[9,10,161,139,67,520,521,13,14,122,15,206],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1497"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1497"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1497\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1499"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1497"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1497"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1497"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}