{"id":1464,"date":"2016-11-28T18:58:53","date_gmt":"2016-11-28T16:58:53","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1464"},"modified":"2016-11-28T19:54:16","modified_gmt":"2016-11-28T17:54:16","slug":"veckans-vardagsveto-spenatpaj-gjord-pa-filodeg","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsveto-spenatpaj-gjord-pa-filodeg\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Spenatpaj gjord p\u00e5 filodeg"},"content":{"rendered":"

Finfint recept som vi hittade i DN! Jag har alltid tyckt att filodeg verkar lite kr\u00e5ngligt, men det blev otroligt frasigt och gott! nyttigare \u00e4n vanlig deg, dessutom.<\/p>\n

Spenatpaj gjord p\u00e5 filodeg<\/strong>
\n4-6 port<\/div>\n
\n

1 litet paket filodeg (cirka 250 g)<\/p>\n

Osts\u00e5s:<\/em>
\n2 msk sm\u00f6r
\n2 msk vetemj\u00f6l
\n2 dl mj\u00f6lk
\n0,5 dl matyoghurt
\n1 \u00e4gg
\n200 g fetaost<\/p>\n

Spenatblandning:<\/em>
\n0,5\u00a0gul l\u00f6k
\n1\u20132 msk sm\u00f6r
\n250 g fryst spenat
\n50 g sm\u00f6r och 1 msk sm\u00f6r f\u00f6r att sm\u00f6rja l\u00e5ngpannan
\n1 \u00e4gg
\n1 dl mj\u00f6lk<\/p>\n

Tina spenaten och krama ur vatten. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200 grader.
\nOsts\u00e5sen:<\/em> Sm\u00e4lt sm\u00f6ret i en liten kastrull p\u00e5 medelstark v\u00e4rme. N\u00e4r sm\u00f6ret har sm\u00e4lt, l\u00e4gg i mj\u00f6l och vispa ihop till en j\u00e4mn smet. H\u00e4ll i mj\u00f6lken och vispa om s\u00e5 att s\u00e5sen \u00e4r sl\u00e4t. V\u00e4rm den tills den blir tjock som filmj\u00f6lk ungef\u00e4r. St\u00e4ll av kastrullen fr\u00e5n v\u00e4rmen och blanda ner yoghurten. Kn\u00e4ck i \u00e4gget och smula ner fetaosten. R\u00f6r om.
\nSpenatfyllningen:<\/em> Dela l\u00f6ken och hacka den. Sm\u00e4lt 1 matsked sm\u00f6r i en stekpanna p\u00e5 medelstark v\u00e4rme. Stek l\u00f6khacket tills det blir mjukt och genomskinligt. L\u00e4gg i spenaten och stek i ytterligare 5\u201310 minuter.\u00a0St\u00e4ll av pannan.
\nDegen:<\/em> Sm\u00f6rj en l\u00e5ngpanna med sm\u00f6r. Sk\u00e4r filodegsbladen mitt itu s\u00e5 de passar i l\u00e5ngpannan.\u00a0Sm\u00e4lt 50 gram sm\u00f6r p\u00e5 svag v\u00e4rme, st\u00e4ll av fr\u00e5n v\u00e4rmen. L\u00e4gg ett blad filodeg i l\u00e5ngpannan, pensla med sm\u00f6r. Varva med tre blad till och sm\u00f6r emellan. L\u00e4gg p\u00e5 h\u00e4lften av spenatr\u00f6ran och h\u00e4lften av osts\u00e5sen. L\u00e4gg p\u00e5 fyra nya filoblad penslade med sm\u00f6r mellan varje. L\u00e4gg p\u00e5 resten av spenaten och resten av osts\u00e5sen. L\u00e4gg p\u00e5 resten av filodegsbladen penslade med sm\u00f6r mellan varje.
\nKn\u00e4ck \u00e4gget i en liten sk\u00e5l och vispa ner mj\u00f6lk. H\u00e4ll \u00e4ggmj\u00f6lken \u00f6ver pajen och s\u00e4tt in den i ugnen i 25 minuter. L\u00e5t pajen svalna lite innan du serverar.<\/p>\n

Mums filibabba!<\/p>\n<\/div>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Finfint recept som vi hittade i DN! Jag har alltid tyckt att filodeg verkar lite kr\u00e5ngligt, men det blev otroligt frasigt och gott! nyttigare \u00e4n vanlig deg, dessutom. Spenatpaj gjord p\u00e5 filodeg 4-6 port 1 litet paket filodeg (cirka 250 g) Osts\u00e5s: 2 msk sm\u00f6r 2 msk vetemj\u00f6l 2 dl mj\u00f6lk 0,5 dl matyoghurt 1 \u00e4gg 200 g fetaost Spenatblandning: 0,5\u00a0gul l\u00f6k 1\u20132 msk sm\u00f6r… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1530,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[12],"tags":[498,9,10,139,497,67,496,499,272,122],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1464"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1464"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1464\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1530"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1464"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1464"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1464"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}