{"id":1374,"date":"2016-11-07T18:32:56","date_gmt":"2016-11-07T16:32:56","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1374"},"modified":"2016-10-21T16:05:13","modified_gmt":"2016-10-21T14:05:13","slug":"veckans-vardagsvego-selleribiffar-med-bonsalsa","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-selleribiffar-med-bonsalsa\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Selleribiffar med b\u00f6nsalsa"},"content":{"rendered":"

Det h\u00e4r \u00e4r en av mina absoluta favoritr\u00e4tter (dock inte barnens…). \u00c4lskar rotsellerins speciella smak som bryts mot den aningen s\u00f6ta b\u00f6nsalsan. Ibland serverar jag klyftpotatis och lite cr\u00e8me fra\u00eeche till, men\u00a0\u00e4r jag ensam hemma f\u00f6redrar jag r\u00e4tten utan. =)<\/p>\n

Selleribiffar med b\u00f6nsalsa<\/strong>
\n3-4 port<\/em><\/p>\n

ca 400 g skalad\u00a0rotselleri, det mesta finrivet och lite grovrivet (biffarna f\u00e5r b\u00e4st konsistens d\u00e5)
\n1\/2 gul l\u00f6k, finhackad
\n1 \u00e4gg
\n1-2 msk gr\u00e4dde\/annan v\u00e4tska
\n1\/2 dl str\u00f6br\u00f6d
\n1-2 msk persilja, finhackad
\n1\/2 tsk sambal oelek
\nsalt och peppar
\nSm\u00f6r att steka i<\/p>\n

B\u00f6nsalsa:<\/em>
\n1\/2 brk svarta b\u00f6nor
\n2 tomater, skurna i sm\u00e5 t\u00e4rningar
\n1\/2 r\u00f6d l\u00f6k, finhackad
\n1,5 msk olivolja
\n1 msk\u00a0\u00e4ppelcidervin\u00e4ger
\n1 tsk flytande honung
\npersilja, hackad
\nsalt och peppar<\/p>\n

Blanda ihop riven selleri, l\u00f6k, \u00e4gg, gr\u00e4dde, str\u00f6br\u00f6d och sambal oelek i en bunke. V\u00e4nd ner persilja, samt salta och peppra.
\nForma till biffar och stek p\u00e5 medelv\u00e4rme i sm\u00f6r eller rapsolja, ca 4 minuter p\u00e5 varje sida.
\nG\u00f6r under tiden salsan:\u00a0L\u00e4gg b\u00f6norna i en sil s\u00e5 att v\u00e4tskan f\u00e5r rinna av. Hacka tomaterna och l\u00e5t dem rinna av lite ocks\u00e5. Hacka r\u00f6dl\u00e4ken. Blanda ihop. Vispa ihop olivolja, vin\u00e4ger och honung. H\u00e4ll \u00f6ver b\u00f6nblandningen. Blanda ner persilja. Salta och peppra. Servera till biffarna.<\/p>\n

 <\/p>\n

Fler goda vegobiffar:<\/strong><\/p>\n

Veckans vardagsvego: R\u00f6da linspuckar med r\u00f6d currys\u00e5s<\/a><\/p><\/blockquote>\n