{"id":1257,"date":"2016-10-17T18:16:00","date_gmt":"2016-10-17T16:16:00","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1257"},"modified":"2016-10-03T19:20:33","modified_gmt":"2016-10-03T17:20:33","slug":"veckans-vardagsvego-rodbetsbiffar-med-jordnotssmak","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-rodbetsbiffar-med-jordnotssmak\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: R\u00f6dbetsbiffar med jordn\u00f6tssmak"},"content":{"rendered":"

Inte v\u00e4rldens snyggaste matbild\u00a0den h\u00e4r g\u00e5ngen – men jag lovar att de h\u00e4r biffarna \u00e4r mycket godare \u00e4n de ser ut! =)\u00a0Dessutom h\u00e5ller de\u00a0ihop bra n\u00e4r man steker. Den h\u00e4r g\u00e5ngen serverade jag klyftpotatis till – men ris eller matvete blir minst lika gott till.<\/p>\n

R\u00f6dbetsbiffar med jordn\u00f6tssmak<\/strong>
\n4 port<\/p>\n

0,5 dl gr\u00e4dde
\n1 \u00e4gg
\n1 msk fiberhusk
\n2 msk sweet chilis\u00e5s
\nsalt, svartpeppar
\n1 stor morot
\n2 sm\u00e5 r\u00f6dbetor
\n0,5 gul l\u00f6k
\n1,5-2 dl jordn\u00f6tter
\n1 dl str\u00f6br\u00f6d<\/p>\n

Yoghurts\u00e5s:\u00a0<\/em>
\n2 dl tjock yoghurt
\n1 msk honung
\nsalt och peppar<\/p>\n

Om du g\u00f6r klyftpotatis: S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225 grader, klyfta potatis, ringla \u00f6ver olja och ugnsbaka i cirka 30 minuter.
\nR\u00f6r ihop ingredienserna till yoghurts\u00e5sen och st\u00e4ll \u00e5t sidan.
\nBlanda gr\u00e4dde, \u00e4gg, fiberhusk, sweet chili-s\u00e5s och kryddor i en bunke. L\u00e5t st\u00e5 och sv\u00e4lla medan du f\u00f6rbereder rotsakerna.
\nSkala och riv mor\u00f6tterna grovt samt r\u00f6dbetorna fint (finrivet bidrar till att biffarna h\u00e5ller ihop b\u00e4ttre). Finhacka l\u00f6ken. Hacka \u00e4ven jordn\u00f6tterna grovt. Blanda n\u00f6tter med rivna rotfrukter, str\u00f6br\u00f6det och fiberhuskblandningen. Arbeta ihop allt – det \u00e4r l\u00e4ttast med h\u00e4nderna.
\nForma smeten till biffar.\u00a0Sk\u00e4lj h\u00e4nderna med vatten mellan varven s\u00e5 g\u00e5r det l\u00e4ttare.
\nStek biffarna i olja 2-3 minuter p\u00e5 varje sida. Servera med klyftpotatis\/ris\/matvete och yoghurts\u00e5s. Och g\u00e4rna en sallad, f\u00f6rst\u00e5s!<\/p>\n

Grundrecept fr\u00e5n boken “\u00c4nnu mera vego”, men jag har gjort om lite efter egen smak.<\/p>\n

Fler vegobiffar:<\/em><\/strong><\/p>\n

Veckans vardagsvego: Kik\u00e4rtsbiffar med lebne<\/a><\/p><\/blockquote>\n