{"id":1254,"date":"2016-10-03T18:13:41","date_gmt":"2016-10-03T16:13:41","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1254"},"modified":"2016-09-30T13:14:16","modified_gmt":"2016-09-30T11:14:16","slug":"veckans-vardagsvego-tortellini-med-valnotssas","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-tortellini-med-valnotssas\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Tortellini med valn\u00f6tss\u00e5s"},"content":{"rendered":"

En riktigt god energibomb till\u00a0dagar d\u00e5 kroppen skriker efter bastant mat (som min g\u00f6r ganska ofta – s\u00e4rskilt efter l\u00e5nga l\u00f6parnas). N\u00f6tter, \u00f6rter och pasta – inget kan g\u00e5 fel.<\/p>\n

Tortellini med valn\u00f6tss\u00e5s<\/strong>
\n4 port<\/em><\/p>\n

500 g ricottafylld tortellini
\n100 g valn\u00f6tter
\n1 dl pinjen\u00f6tter
\n25 g sm\u00f6r
\n2 msk hackad f\u00e4rsk persilja (fryst funkar ocks\u00e5)
\n2 tsk f\u00e4rsk timjan (eller 1 tsk torkad)
\nsalt och peppar
\n0,5 dl gr\u00e4dde<\/p>\n

Koka pastan knappt mjuk. H\u00e4ll av vattnet.
\nHacka valn\u00f6tterna i grova bitar. V\u00e4rm sm\u00f6ret i en kastrull p\u00e5 medelstark v\u00e4rme. L\u00e4gg ner valn\u00f6tter och pinjen\u00f6tter och stek 4-5 minuter tills n\u00f6tterna f\u00e5tt fin f\u00e4rg. Tills\u00e4tt persilja, timjan, salt och peppar. R\u00f6r om och smaka av.
\nH\u00e4ll gr\u00e4dden \u00f6ver n\u00f6tblandningen och r\u00f6r ihop lite snabbt tills gr\u00e4dden blivit ett med n\u00f6tterna. Blanda n\u00f6ts\u00e5sen med tortellinin och dekorera g\u00e4rna med extra persilja. Servera p\u00e5 en g\u00e5ng!<\/p>\n

Fler goda och snabba pastar\u00e4tter:<\/em><\/strong><\/p>\n

Veckans vardagsvego: Morotspasta med ruccola och valn\u00f6tter<\/a><\/p><\/blockquote>\n