När jag blev vegetarian som 18-åring var Inga-Britta Sundqvist min stora matguru. Förstår varför, för när jag dammade av receptet och smakade på denna ljuvliga rätt svävade jag upp i sjunde himlen direkt. Citronen skördade jag dessutom från mitt eget citronträd förra veckan!

Toast med avokadomousse och raffinerad topp
3-4 port

3 avokador (guilty pleasure…)
2-3 msk nypressad citronsaft
0,5 msk dragon
1 dl creme fraiche eller ädelfraiche
örtsalt och svartpeppar efter smak

Topping:
0,5 dl finhackad rödlök
1-2 msk hackad kapris
2 msk chilisås
1 msk rapsolja
2 msk finhackad dill

Mixa avokadoköttet med citronsaft, dragon och crème fraiche i en matberedare. Salta, peppra och blanda väl.
Rör ihop alla ingredienserna till toppingen.
Rosta bröd och lägg på rejält med avokadomousse. Toppa med lökröran. Njuuut!