Känner att det blivit lite väl mycket grillad halloumi, smörgåsar och chips på sistone. Så in med en nyttig soppa bara! Örtkrämen ger den mustiga morotsrätten fin fräschör.

Morotssoppa med örtkräm
4 port

1/2 gul lök, hackad
1 liten chili, hackad (jag använde hemodlad ‘Hot Lemon’)
1 msk färsk ingefära, riven
0,5-1 msk curry
1 tsk gurkmeja
2 msk rapsolja
300 g morötter, slantade
1 syrligt äpple, tärnat
8 dl vatten
1 msk Herbamare eller grönsaksbuljongpulver
1/2 citron, pressad

Örtkräm:
1 dl creme fraiche
30 g ruccola
1 msk persilja, fryst hackad
2-3 msk rostade pumpakärnor/solroskärnor

Värm olja i en gryta och fräs gul lök och chili i 2-3 minuter. Tillsätt ingefära, curry och gurkmeja. Fräs någon minut till. Lägg även ner morötter och äpplen och fräs med någon minut.
Tillsätt vatten och valfritt vego-buljongextrakt. Låt allt koka cirka 15 minuter tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med citron, salt och peppar.
Mixa creme fraichen med ruccola och persilja. Salta och peppra. Rosta pumpakärnor i torr stekpanna. Toppa soppan med krämen och kärnorna.