Galet god gryta. Foto: Liselotte Lundström

Kokoscurry med rotfrukter
Grymt god gryta som jag hittade i Buffé för ett tag sedan. Perfekt sätt att ta tillvara på höstens rotfrukter på också.

250 g rotselleri, skuren i tärningar
250 g kålrot, skuren i tärningar
200 g palsternacka, skuren kvartar
350 g sötpotatis, skuren i tärningar
1 citrongräs
0,5-1 msk röd currypasta
2 msk olja
1 brk kokosmjölk
2 msk konc kycklingfond
2 dl vatten
2 msk färskpressad limejuice
1 msk japansk soja
salt och peppar
4 port basmatiris

Banka citrongräset med baksidan av en kniv så att det spricker. Dela på mitten. Fräs currypastan och citrongräset hastigt i oljan. Tillsätt rotfrukterna och fräs ett par minuter. Häll i kokosmjölken, kycklingfond och vatten. Småkoka under lock 10-15 minuter. Tillsätt limejuice och soja och smaka av med salt och peppar. Lyft upp citrongräset. Servera med ris.