Snabblagat och supergott! Tog fram några kantareller från frysen, som tillsammans med gnocchi och färska örter blir en väldigt god vardagsmiddag.

Gnocchi med kantarellsås och grön topping
3-4 port

500 g gnocchi (1 pkt)
2 dl kantareller (skogschampinjoner funkar också bra)
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl grädde/vegogrädde
ca 60 g ruccola, hackad eller klippt i småbitar
1/2 kruka persilja, hackad eller klippt i småbitar
1/2 kruka basilika, hackad eller klippt i småbitar
ev citronskal
salt och peppar

Fräs tinad svamp och vitlök i lite olja i 2-3 minuter. Häll på vin och grädde och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ruccola, persilja och basilika i en skål. Häll på olivolja och salta lite. Smaksätt med citronskal om du gillar det.
Koka gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg gnocchi i botten på matskålarna, häll kantarellsås över och toppa med örtblandningen. Ren njutning.

Fler snabblagade rätter:

Veckans vardagsvego: Halloumi-burgare

Veckans vardagsvego: Morotspasta med ruccola och valnötter

Veckans vardagsvego: Grön ärtsoppa