Jag har riktiga “frökenfingrar”, som vissa underbara äldre släktingar skulle säga. Utan valkar och mest vana vid att knappa på tangentbord. Däremot diskar de ganska ofta, och hänger blöt tvätt. Så på vintern blir de ganska torra.

Därför har jag testat två olika handkrämer på sistone. Och här är mitt omdöme:

Neal´s Yard Remedies Bee Lovely Hand Cream: Älskar den ljuvliga apelsindoften (eller är det mandarin?) som för tankarna till vackra lundar vid Medelhavet… Krämen är ganska tjock och händerna det tar en liten stund innan den går in i huden ordentligt, någon minut eller två, men effekten är också långvarig. Händerna känns mjuka och liksom omslutna av ett vårdande lager kräm ett bra tag efter att jag smort in dem. Plus, såklart, för att Neal’s Yard Remedies adopterar två bin i en BeeUrban bikupa för varje tub som säljs!
Betyg: 4,5

Vakinme Daggmossa: Vakinme är ett ganska nystartat svenskt märke med rötterna i Halland. Produkterna tillverkas i Sverige. En del av ingredienserna är lokalproducerade och i övrigt till stor del naturliga och ekologiska – men det finns utrymme för förbättring. Och även om denna kräm är fri från parabler är inte alla produkter i serien det. Handkrämen doftar ganska blommigt, med en anstrykning av citrus. Fräscht! Krämen är “medeltjock” och går snabbt in i huden, men de dagar som huden är riktigt torr krävs upprepad behandling tätt inpå första gången man smörjer in händerna.
Betyg: 3