Jag är fortfarande lite rookie när det gäller smink och hudvård. Det är kul, men också lite överväldigande.
Någonting jag alltid har gillat är dock att måla naglarna (trots att det varit väldigt tveksamt ur miljösynpunkt…). Lite statementnaglar i grönt eller knallrött livar alltid upp en grå vardag!

Men sen ska man ta bort det också. Och aceton är ju inte kul. Förutom att det känns giftigt att andas in det, så torkar det ut naglarna och förstör dem, tycker jag. Även oljevarianten.

Därför blev jag glad när jag såg att det fanna flera naturliga alternativ att välja bland här i Naturligt Snyggs webbshop! Sen märkte jag att det var rätt stor skillnad i pris när det gäller Benecos Natural Nail Polish Remover och Kure Bazaar Nail Polish Cleansing Water Ginger & Bamboo. 65 kr/100 ml för Benecos variant och 168 kr/100 ml för Kure Bazaars.
Nyfiken som jag är beställde jag båda för att jämföra!

Benecos: Aningen oljig i konsistensen. Man får gnugga aningen mer för att få bort nagellacket, jämfört med aceton, men skillnaden är verkligen liten. Naglarna känns normala efteråt, istället för torra och spröda. Lite minus för doften, som dock inte känns lika påträngande som aceton.

Kure Bazaars: Doftar fräscht! Lite tunnare och mindre oljig i konsistensen jämfört med Benecos. Jag får gnugga aningen mer för att få bort nagellacket jämfört med Benecos variant, men båda medlen tar bort lacket effektivt. När jag använt oljig aceton upplever jag att lacket smetas ut över hela fingertoppen när jag försöker ta bort det. Med detta medel sugs allt upp i bomullsrondellen. Naglarna känns inte uttorkade efter behandlingen – snarare lite omvårdade.

Summering: Båda funkar suveränt när det gäller att ta bort nagellack. Benecos får plus för priset och att den är lite mer effektiv som lackborttagare. Kure Bazaar är ändå favorit för att den doftar så fräscht och känns ännu mer skonsam mot nageln.