Det är inte alltid så lätt att finna inspiration till att laga god och hälsosam vardagsmat varje dag. Vi har därför satt samman en veckomeny med recept där du kan finna inspiration för veckans middagar. Den här veckan innehåller menyn bland annat en kryddig gryta med tofu och god raw tacos!

 

Currygryta-med-tofu-kopia-1024x1024

Currygryta med tofu >>>

Tofu är ett himla bra proteintillskott för vegetarianer och veganer. Den smakar inte supermycket i sig själv – men har fin, tuggig konsistens och är lätt att smaksätta. I det här receptet gör den sig god i en smakrik curry.

 

rester_middag_gronsaksgryta_vita_bonor_3

Grönsaksgryta med vita bönor >>>

En rätt som är perfekt vid en klassisk kylskåpsrensning. När en del grönsaker börjar bli lite skrumpna och tappa krispigheten och det är allmänt dags för att fylla på med nytt, då kan hacka ner det mesta i en ihop-slängs-gryta. Ett recept som går att variera helt enkelt!

 

vegan raw taco

Raw Vegantacos >>>

En raw vegantacos på spetskål! Den här rätten innehåller en halv paprika, en något mjuk tomat, morot, snabb picklad lök, samt massa goda gröna örter! Valnötsfärs, gurkmeja och ost gjord på cashewnötter gör denna fredagsklassiker till en riktig vegandröm!

 

magisk_middag_sotpotatis_linser_hummus_morotter_1

Magisk middag med sötpotatis, linser, hummus, syrliga morötter, citrontimjan och flingsalt >>>

En supersallad med linser, hummus och syrliga morötter! Helt vegansk men går förstås att toppa med extra proteinkälla efter tycke och smak.

 

Nektarin-halloumi-sallad-salad-1024x1024

Nektarin- och halloumisallad >>>

Halloumi och nektarin i en härlig mix blir till en sensomrig lunchsallad i helgen. Men den är så matig att den funkar väldigt bra till middag också. Testa, den är så värd det!

Läs även:
Veckans härliga vegomeny + en asiatisk drömpizza
Veckans meny – 4 goda vegomiddagar + ett alternativ för flexitarianer

Veckans vegomeny med asiatiska smaker och vegobiffar

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>