Det är inte alltid så lätt att finna inspiration till att laga god och hälsosam vardagsmat varje dag. Vi har därför satt samman en veckomeny med recept på smarriga middagar. Den här veckan innehåller menyn bland annat en riktigt god och färgstark soppa och en glutenfri pizza som är fullspäckad med nyttigheter!

 

vegetarisk kikartsgryta
Krämig kikärtspytt med sötpotatis >>>

Det här är en enkel vardagsmiddag som funkar när inspirationen tryter och kylskåpet ekar tomt! Variera det utifrån vad du har hemma eller efter vad du tycker är godast!

 

vegetarisk skagenrora

 

Wrap med vegetarisk skagenröra >>>

En god och fräsch wrap kan väl aldrig gå fel? Den här vegetariska skagenröran helt fantastiskt god! Till och med bättre än originalet…

 

sototatispasta

 

Sötpotatispasta med pesto >>>
En supergod och fräsch vegansk och glutenfri rätt, vill du kan du såklart addera tex kyckling eller fisk om du gillar det.

gronkals pizza

 

Grönkålspizza med blomkålsbotten >>>

En grönkålspizza blir faktiskt lite godare med en crust gjord på exempelvis blomkål, precis som i denna variant. Det ger lite extra smak, dessutom är den glutenfri och känns snällare mot magen!

 

Melongaspacho

 

Galet god gazpacho på melon >>>

Innan sommaren överger oss helt för den här gången kan vi väl se till att unna oss en kall soppa, det är ju så gott! Du kommer ha gott om tid för mustiga och varma soppor framöver. Vill man göra den här soppan glutenfri är det bara att skippa brödet eller att använda ett bröd som inte innehåller gluten.