Värmeskydd för håret. Stylar du håret ofta med varma stylingverktyg som plattång, locktång eller varmluftsborste? Då kan det vara en bra idé att skydda håret innan med ett värmeskydd. 

Att plattånga håret kan skada håret, eftersom det kan bli över 200 grader varmt. Värmen skadar hårets fjällskikt och kan även skada keratinet i håret, en viktig byggsten i ett friskt hår. Om du använder plattång, locktång eller värmeborste dagligen riskerar du att göra håret svagare och sprödare och får lättare kluvna hårtoppar.

Hur skyddar värmeskydd håret?

Ett värmeskydd sprayar man i håret och det fungerar så att det hjälper till att fördela värmen i håret så att det inte skadas punktvis. Om möjligt ska du låta håret vila från plattänger och andra varma stylingverktyg minst ett par dagar i veckan, så att håret får en chans att reparera sig själv och vila.

Värmeskydd före plattång

Man sprayar värmeskydd i fuktigt hår innan man fönar det eller stylar med varma stylingverktyg. Använd aldrig plattången på blått hår, utan spraya först i värmeskyddet och låt sen håret torka helt, då ser du till att låta håret blir ordentligt skyddat från den skadliga värmen.

Ekologiska och naturliga värmeskydd

Här hittar du ekologiska och naturligt baserade värmeskydd för håret, som också fungerar bra som stylingprodukter och leave in-produkter för håret. Vissa av dem skyddar även mot solens värme!

värmeskydd för håret

 

 

Värmeskydd – spray
Här har du ett värmeskydd från Less Is More som du enkelt sprayar i håret före du stylar det med värmeverktyg. (Se till att håret torkar först, bara.) Den här sprayen hette tidigare Chitin Spray, men numera heter den:

Earl Grey Blow Dry Spray >>>

 

 

 

 

 

värmeskydd ekologiskt

 

Balsam som värmeskydd
Tabitha James Kraan gör fina ekologiska hårprodukter med multifunktion, som detta balsam som också skyddar håret mor värmeverktyg.

Clean Conditioner, Golden Citrus >>>

 

 

 

 

 

värmeskydd

 

 

Stylingkräm som värmeskydd

Less Is More har massor av stylingprodukter som dubbelverkar som värmeskydd, som denna stylingkräm som också jobbar på frisset!

Lavender Smooth Balm >>>

 

 

 

 

värmeskydd

 

 

Leave-in kräm som värmeskydd
Här är en härlig multiprodukt från Rahua. Perfekt som vårdande stylingprodukt, återfuktande anti-friss och värmeskydd för håret.

Leave-In Treatment >>>

 

 

 

 

 

värmeskydd

 

 

 

 

Balsamspray som värmeskydd
Bruns Products har också flera stylingprodukter som har en värmeskyddande effekt. Vi rekommenderar deras balsamspray före varma airstylers och plattänger.

Balsamspray, Sprudlande Tangerin >>>

 

Läs mer: Boostande produkter för dig med slitet hår.