Myter om akne. Stark rengöring, hoppa över kräm och att akne bara drabbar tonåringar är något som florerat länge – men stämmer det? Vi reder ut och ger tips på vad du kan göra istället!

 

Myt 1 – Aknehud kräver starka rengöringar

Det stämmer inte, när huden blir uttorkad av till exempel starka rengöringar producerar den mer av dess naturliga oljor för att huden inte ska bli torr. Då är en ond cirkel igång där hudens oljeproduktion är på högvarv, huden torkas ut mer av starka rengöringar och huden producerar ännu mer olja.

Därför är det bättre att välja en mild och snäll rengöring som rengör huden och skyddar din hudbarriär – men inte gör den torr, stram och uttorkad. Här är ett bra alternativ:

Maria Åkerberg Foaming Wash Clearing 299 kr >>

 

Myt 2 – Hud med akne behöver ingen ansiktskräm

En annan myt som ofta dyker upp är att hud med acne inte behöver ansiktskräm. Men det är inte sant! All hud behöver fukt, även hud med acne, för att hålla oljeproduktionen i schack och för att huden ska kännas mjuk och återfuktad. Välj en hudkräm som passar din hudtyp – till exempel denna:

Maria Åkerberg Face Lotion Clearing 299 kr >>

 

Myt 3 – Akne drabbar bara tonåringar, inte vuxna

Kanske den största myten? Vem som helst kan drabbas – även de som inte hade problem i tonåren. Akne uppstår när hormoner triggar igång talgproduktionen. Bra hudvård kan hjälpa huden att läka utbrott och förebygga nya. Clearing-serien från Maria Åkerberg är framtagen för att rena och balansera hud med akne:

 

 

 

Maria Åkerberg Serum Clearing >>

Maria Åkerberg Face Mask Clearing >>

Maria Åkerberg AHA & Jojoba Peeling >>

För dig som hellre vill prova ett kit – spana in detta Maria Åkerberg Clearing Kit >>

 

 

Här hittar du hela Maria Åkerbergs sortiment >>