Nu har vi fått ett trevligt tillskott i butiken; ekologisk hudvård från det sydkoreanska märket Whamisa! K-Beauty kallas skönhetsprodukter från Sydkorea och Whamisa är ett av få ekologiska K-Beautymärken. 

Den sydkoreanska hudvården skiljer sig lite från den ”klassiska” europeiska och just felfri hud med mycket lyster är ett viktigt skönhetsideal i Sydkorea och många andra asiatiska länder. Därför använder man ofta upp emot 10-15 olika produkter i sin dagliga hudvårdsrutin. Double cleanse är vanligt och det innebär att man använder minst två olika rengöringar, tex. Toners, mister och essenser är också vanligt att använda, gärna flera olika och i flera lager.

Whamisas produkter är ekologiska och innehåller extrakt från frukter, växter och olika sädesslag som har jäst i en särskild fermenteringsprocess och som ska ge extra näring till huden. De flesta av dem är också vattenfria och basen är istället extrakt från växten såpaloe. Alla produkter är ekologiskt certifierade enligt BDIH.

Whamisa-branding-sheet-masks

I Whamisas sortiment återfinns flera olika rengöringar, mister och toners men också peelingar, ansiktslotioner och ansiktskrämer. Synonymt med K-Beauty är också ansiktsmasker, så kallade sheet masks, eller arkmasker, som man lägger på ansiktet och sen drar av efter några minuter.

Här finns särskilda hudvårdsprodukter för fet och oljig hud, produkter för torr hud och för normal och mogen hud. Dessutom finns de flesta produkter som mindre testers.

Spana in hela sortimentet med ansiktsvård från Whamisa här.