Vi säger varmt välkomna till Naturligt Snygg, anrika franska hudvårdsmärket Patyka! Företaget gjorde sin allra första skönhetsolja i Paris redan 1922. I dag har sortimentet vuxit och nu erbjuder de ekologiskt certifierad och naturlig hudvård för flera olika hudtyper. 

 

Allt började i början av 1920-talet med en passionerad ungersk apotekare som förälskade sig i en fransyska, åkte till Paris för att vara nära henne, och skapade en skönhetsolja enbart för henne. Oljan bestod av olika plantbaserade ingredienser och eteriska oljor och den spred sig bland de parisiska societetskvinnorna, som trollbands.

patyka_huile

Patykas Hulie Absolue föddes 1922 men sen försvann märket för att återupptäckas i början av 2000-talet. Man hittade originalreceptet på oljan och företaget Patyka Paris föddes. Namnet kommer från det antika grekiska ordet ”apotheke” och är en hyllning till apotekaren som skapade den mytomspunna oljan. Huile Absolue är en olja för ansiktet, håret och kroppen och fungerar också som ett boostande serum för huden. Här hittar du det.>>>

 

Patyka blev 2002 det första märket i världen att bli certifierat av det ekologiska organet Ecocert och sedan dess har märket arbetat med att ta fram naturliga och ekologiska skönhetsprodukter som levererar effekt och resultat. Man kan verkligen kalla dem pionjärer när det gäller resultatorienterad, lyxig hudvård som också bottnar i botaniska ingredienser, och så kallad grön kemi.

 

Patyka har eget laboratorium i Lyon där de utvecklar sina produkter, och alla dofter kommer från Grasse. Tidigare i år lanserades nya produkter, bland annat nya rengöringar, Clean, fuktboostande produkter, Hydra och produkter för oren hud, Pure.

Samtliga produkter är Cruelty Free och alla produkter utom Antioxidant Smoothing Cream Universal är vegan.  Här hittar du hela sortimentet >>>

patyka_new