Deodorant utan aluminium. Många väljer idag en naturlig, ekologisk deodorant – vi förklarar fördelarna och varför du ska satsa på en grön deo!

Vad är skillnaden mellan en deodorant och antiperspirant?

Att svettas är en viktig och naturlig kroppsfunktion. Svett kyler ner kroppen och slaggprodukter rensas ut genom svett, alltså en viktig reningsprocess för kroppen och vårt lymfsystem. Idag finns det ett stort utbud av deodoranter på marknaden som fungerar på olika sätt.

En deodorant stoppar inte svettningen och dödar inga bakterier, men döljer svettlukten.

En antiperspirant stoppar svettningen genom att täppa till svettkörtlarna, vanligast används aluminiumklorhydrat (aluminium) i konventionella deos och andra syntetiska kemikalier som tex propylenglykol, syntetisk doft och syntetiska konserveringsämnen används också.

Varför finns aluminium i syntetiska deodoranter och antiperspiranter?

Aluminium är den vanligaste metallen i jordskorpan. Aluminiumsalter som aluminiumklorhydrat eller aluminiumklorid är de vanligaste ingredienserna i konventionella deodoranter som gör att vi inte svettas. Anledningen till att aluminiumsalter används i deodoranter är att de täpper effektivt till och håller armhålan torr.

Aluminiumklorid är oftast syntetisk och måste märkas “använd ej på skadad eller irriterad hud” eftersom det tas upp av huden. Ofta kanske man är nyrakad när man applicerar sin deodorant, och då kan huden vara skadad och irriterad. Aluminiumklorid anses också vara allergiframkallande.

Välj en naturlig & ekologisk deodorant

En naturlig deodorant låter kroppen svettas men förhindrar dålig lukt. Du täpper alltså inte till svettkörtlarna men maskerar den dåliga lukten. Idag finns det ett fantastiskt utbud av naturliga, ekologiska deodoranter utan aluminium som gör jobbet utmärkt!

True Organic of Sweden har tagit fram den grymma deon Undercover Agent. Deodoranten innehåller citronsyra som sänker pH-värdet och gör så att bakterierna som orsakar dålig lukt förökar sig saktare. Bikarbonat absorberar dålig lukt medan eteriska oljor från rosenträ och cypress är antiseptiska och doftar fräscht.

En unisex deodorant som faktiskt fungerar! En vegansk deo som kommer i en fin glasförpackning.

Här hittar du Undercover Agent för 159 kr >>

 

 

 

 

 

Mer läsning om True Organic of Sweden:

Guide till hudvården från True Organic of Sweden