På torsdag, den 8 mars, är det internationella kvinnodagen, men redan nu vill vi börja hylla kvinnor som gör verklig skillnad. På vår Facebooksida kan du tagga och lyfta fram en kvinna som du tycker gör bra saker för kvinnor och jämställdhet. 

Denna kärleksbombning till alla engagerade kvinnor gör vi tillsammans med LIP Organic Intimate Care som driver den viktiga kampen mot könsstympning via sitt initiativ Artworks4Change. Syftet är att uppmärksamma och stödja arbetet för en rättvis och jämställd värld för flickor och kvinnor. I februari lanserades ett konstprojekt där olika konstnärer kommer att fritt avbilda eller tolka den kvinnliga vaginan. Under året kommer pop-up vernissager att hållas och i februari näst år kommer projektet att avslutas med en stor vernissage och en auktion av konstverken. Alla intäkter går till arbetet mot kvinnlig könsstympning.

Bilden ovan innehåller konstverket ”Birth to life” av Malin Östlund. Här kan du se alla konstverk och konstnärer som hittills är med i Artworks4Change (klick).

veronica_lipVeronica Campbell som är grundare av Lip Intimate Care berättar om varför hon dragit igång detta projekt:

– Könsstympning är ett hemskt förtryck och sätt att kontrollera kvinnors sexualitet och frihet. Jag har i flera år funderat hur jag kan bidra till att eliminera den hemska seden med könsstympning och samtidigt lyfta kvinnan. Jag hoppas det här projektet blir ett litet steg i rätt riktning.
Vi på Naturligt Snygg stöttar detta initiativ helhjärtat och tycker att Veronica Campbell är en viktig förebild och precis den slags kvinna vi vill hylla och lyfta fram för sitt stora och viktiga engagemang!

Har du någon kvinna som du tycker gör skillnad för jämställdhet och en rättvis värld? Tagga och hylla henne här i vår Facebook-post! Den 8 mars kommer vi att utse tre vinnare bland er som varit med och lyft fram andra kvinnor, som vinner varsitt kit med Lip Intimate Cares ekologiska och naturliga intimoljor (totalt värde 398 kr).