Ekologiska solskydd, krämer och tvålar för barn. På sommaren utsätts barns hud för extra påfrestning och behöver extra skydd. Weleda har ett fint sortiment av naturliga, ekologiska produkter – låt oss ta en närmare titt:

 

Weleda spf kids

Du har väl inte missat Weledas solskyddsserie Edelweiss? En helt naturlig skyddande solserie med fysikaliska UV-filter och extrakt av edelweiss som hjälper till att skydda huden mot eventuella förändringar som solen kan orsaka. Solskydden är vattenresistenta och utan nanopartiklar. Ett bra skydd för barn i alla åldrar!

Tänk dock på att barns hud är mycket tunnare än vuxnas och se till att inte utsätta små barn för onödigt mycket sol, speciellt inte under de timmar då solen är som starkast. Använd kläder och solhatt som skyddar allra bäst och komplettera med en kräm med hög solskyddsfaktor på de delar som ändå utsätts för sol.

weleda kids shower gelWeleda har även ekologiskt schampo och duschkräm i ett för barn. En 2-i-1 produkt som rengör milt utan att torka ut. Löddret kommer från kokos- och sockertensider och är därför även skonsamt mot ögonen och innehåller även sesamolja och extrakt av ringblomma som vårdar barnets känsliga hud. Enkel multiprodukt som räddar vilken badstund som helst!

weleda calendulaCalendula-serien är lugnande samt vårdande och innehåller duschkräm, babyolja, body lotion, ansiktskräm och skyddssalva med lugnande extrakt av ekologisk ringblomma och kamomill. De fungerar vårdande, skyddar och förebygger hudirritationer. Flera produkter i serien är framtagen i samarbete med barnmorskor.

 

weleda white mallow

White Mallow-serien är speciellt framtagen för överkänslig och irriterad hud på bebisar, serien är dessutom parfymfri. I serien ingår Face Cream, Body Lotion och Nappy Change Cream. Weleda har samarbetat med barnmorskor för att ta fram flera av produkterna anpassade för mycket känslig hud. Produkterna lugnar och skyddar kliande och torr hud.